Tapahtumat ja kilpailut

Juhlavuoden tapahtumissa luodataan mennyttä kehitystä, pohditaan tulevaisuutta ja annetaan vinkkejä tilastojen käyttämiseen. Juhlavuoden kilpailuissa kannustetaan tilastojen ja niiden uusien havainnollistamistapojen käyttämiseen.

Kilpailut

Tilastot käyttöön - Kilpailut medialle ja opiskelijoille

Tilastokeskus järjestää Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kaksi tilastojen käyttöön liittyvää kilpailua. Tilastot mediassa -kilpailussa etsimme parasta tilastoja hyödyntävää aineistoa mediassa. Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoille suunnatussa kilpailussa haemme puolestaan parasta tilastoja havainnollistavaa sähköistä toteutusta.

Kilpailuaika on molemmissa kilpailuissa 6.12.2016–1.10.2017. Molemmissa kilpailuissa jaetaan 2 000 euron palkinto. Voittajat julkistetaan loppuvuonna 2017.

Tilastot mediassa -kilpailun osallistumisohjeet

Tilastojen havainnollistaminen -kilpailun osallistumisohjeet

Kansainvälinen tilastojulistekilpailu 2016-2017

 

Viidettä kertaa järjestettävän kansainvälisen tilastojen luku- ja käyttötaitokilpailun Suomen finaali on ratkennut. Tällä kertaa kilpailun aiheena oli Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Suomen historia. Yläkoulusarjan voittajat ovat Paraistenseudun koulusta Paraisilta ja lukiosarjan voittajat Erkon lukiosta Orimattilasta.

Suomen kilpailun voittajat palkitaan Tilastokeskuksen, Valtion nuorisoneuvoston ja Nuorisotutkimusseuran järjestämässä Nuoret ja tulevaisuus -seminaarissa 7.3.2017 Musiikkitalossa, Helsingissä. Tilaisuus on avoin tiedotusvälineille.

Suomen kilpailun ensimmäisen sijan saaneet julisteet käännätetään englanniksi ja toimitetaan kansainväliseen loppukilpailuun, jonka tulokset julistetaan heinäkuussa 2017 Maailman tilastokongressissa Marokossa, Marrakechissa.

Lue lisää

Tilastojulistekilpailun yhteistyökumppanit

 

 

Jaa