Uutiset 2017

15.2.2017 Suhdanneklubi: Hintakehityksen ennustaminen

Tilastokeskus järjestää 10.3.2017 tilaisuuden, jossa asiantuntijat kertovat näkemyksensä hintakehityksestä ja kehityksen ennustamisesta. Tilaisuuden ohjelma

9.2.2017 Tulkitse ja käytä tilastoja oikein

Mistä tietää, voiko tilastoon luottaa? Tilastokeskuksen 14.3.2017 järjestämä kurssi antaa valmiuksia tilastojen lukemiseen ja hyödyntämiseen. Kurssi järjestetään myös webinaarina. Kurssin ohjelma

7.2.2017 Tilastokisat medialle ja opiskelijoille käynnissä

Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi järjestämme kaksi tilastojen käyttöön liittyvää kilpailua. Tilastot mediassa -kilpailussa etsimme parasta tilastoja hyödyntävää aineistoa mediassa. Opiskelijoiden kisassa haemme puolestaan parasta tilastoja havainnollistavaa sähköistä toteutusta. Lue lisää

6.2.2017 Maahanmuuttajista teemasivusto englanniksi

Maahanmuuttajat ja kotoutuminen -teemasivuilla esitetään keskeisimpiä tietoja maahanmuuttajataustaisesta väestöstä ja viime vuosien kansainvälisestä muuttoliikkeestä. Sivut on julkaistu nyt myös englanniksi.

2.2.2017 Liikevaihdon kasvu vauhdittui maakunnissa viime vuoden tammi-syyskuussa

Toimialojen yhteenlaskettu liikevaihto kasvoi koko maassa vajaat 2 prosenttia vuoden 2016 tammi-syyskuussa. Maakunnittain tarkasteltuna kasvu oli voimakkainta Kainuussa, jossa kaikkien alojen yhteenlaskettu liikevaihto kohosi lähes 10 prosenttia vuotta aiemmasta.

31.1.2017 Vuosisadan tilastolähteet

Mistä löytyy tieto Suomen väkiluvusta vuonna 1917? Entä solmittujen avioliittojen määrästä tai investointiasteesta? Keräsimme listan lähteistä, joiden avulla voit tutustua itsenäisyyden alkuvuosien tilastoihin. Vuosisadan lähteet

30.1.2017 Mikä saisi sinut vastaamaan?

Kuuluitko siihen 200 000 suomalaisen joukkoon, johon otimme viime vuonna yhteyttä kysyäksemme esimerkiksi työssäkäynnistä, kulutuksesta tai toimeentulosta? Mikä tekisi tiedonkeruisiin vastaamisesta houkuttelevampaa, kysyy Laura Hulkko Tieto&trendit-blogissa.

26.1.2017 Voiko vihreää kasvua vauhdittaa?

Ympäristöliiketoimintaa syntyy yhä ennen kaikkea perinteisillä toimialoilla. Suurta korkean teknologian tukemaa ”vihreän kasvun” voittokulkua ei vielä näy, kirjoittaa Leo Kolttola Tieto&trendit-blogissa.

26.1.2017 Vuoden 2017 kuntapohjaiset tilastointialueet päivitetty rajapinnalle

Tilastokeskus on päivittänyt avoimessa käytössä olevia paikkatietoaineistojaan. Päivityksessä lisättiin rajapinnalle vuoden 2017 kuntapohjaiset tilastointialueet.

25.1.2017 Vaarallinen tilasto vai vaihtoehtoinen tosiasia

Miksi yksinkertainen kysymys työttömyysasteesta sai Trumpin lehdistösihteerin kiemurtelemaan, pohditaan Tieto&trendit-blogissa.

25.1.2017 Perheyrityksillä on suuri merkitys Suomen työllisyydelle

Perheyritysten rooli Suomen taloudelle on merkittävä, kertoo Perheyritysten liiton ja Tilastokeskuksen julkaisema selvitys. Perheyrityksiä on kaikilla toimialoilla, ja ne ovat alueellisesti hyvin edustettuina koko maassa. (Perheyritysten liiton tiedote)

25.1.2017 Liikenteessä vakavasti loukkaantuneita jää pois tilastoista

Pyöräilijöille ja mopoilijoille sattuneet tapaturmat ovat tyypillisiä onnettomuuksia, joita ei raportoida poliisille. (Tieto&trendit)

25.1.2017 Paavo tuntee asuinalueesi

Missä Suomen postinumeroalueilla asuu koulutetuin väestö? Entä missä on eniten asuinrakennuksia tai kesämökkejä? Tilastokeskuksen veloituksettomasta Paavo-palvelusta saa monipuolista tietoa postinumeroalueittain. Palvelun tiedot on päivitetty tänään Paavon päivänä.

24.1.2017 Tilastrofi-kilpailu Helsingin kouluille käynnissä

Tilastrofi-kilpailussa peruskoululuokat voivat tehdä tutkimuksia valitsemistaan ilmiöistä ja julkaista tutkimustuloksensa Tilastrofi-palvelussa. Opettaja, ilmoita luokkasi mukaan kisaan!

20.1.2017 Tilastokeskus mukana Educa-tapahtumassa

Educa 2017 -tapahtuma kokoaa opetus- ja kasvatusalan ammattilaiset Messukeskukseen 27.–28.1.2017. Tämän vuoden teemana on Suomi 100 vuotta – Oppimista ja sivistystä. Tervetuloa vierailemaan osastollamme 6d78.

18.1.2017 Tutustu työmarkkinatilastoihin

Tilastokoulun uudistettu Työmarkkinatilastot-kurssi auttaa tulkitsemaan työmarkkinoita ja työelämää koskevia ilmiöitä. Kurssilla esitellään muun muassa työmarkkinatilastoinnin peruskäsitteitä ja kansainvälisiä vertailutietoja.

16.1.2017 Tilastokeskus tutkii aikuisten opiskelua

Tilastokeskus kerää parhaillaan aikuiskoulutustutkimuksen avulla tietoja suomalaisten aikuisten koulutuksesta ja oppimisesta. Tutkimuksessa selvitetään muun muassa koulutuksen laajuutta, koulutustarpeita sekä mielipiteitä koulutuksesta.

13.1.2017 Miten perheyritykset vaikuttavat Suomen talouteen?

Suomalaiset perheyritykset tuottavat kolmanneksen yritysten jalostusarvosta. Perheyritysten vaikuttavuutta Suomen talouteen on selvitetty Perheyritysten liiton ja Tilastokeskuksen tutkimuksessa, jonka tulokset julkistetaan 25.1.2017. Tilaisuuden ohjelma

12.1.2017 Pk-yritysten vaikutus vientimenestykseen tilastoitua suurempi

Pohjoismaissa pk-yrityksillä on suuri merkitys viennin arvonlisäyksen muodostumisessa. Vaikka lukumääräisesti harva pk-yritys harjoittaa vientiä, on niillä kuitenkin vahva linkki globaaliin talouteen suurempien yritysten tuotantoketjujen kautta. Suuri osa tästä arvonlisäyksestä muodostuu palveluista.

11.1.2017 Onko yrittäjyydestä työllisyyden parantajaksi?

Yrittäjien lukumäärä on viime aikoina lisääntynyt lähinnä yksinyrittäjien ansioista. Sen sijaan työnantajayrittäjien lukumäärä ei ole juurikaan muuttunut. Työllisyyden parantamisen kannalta tämä on huolestuttavaa, kirjoittaa Antti Katainen Tieto&trendit-artikkelissa.

10.1.2017 Kysely selvittää suomalaisten rahapelaamista

Suomalaiset ovat aktiivisia rahapelaajia. Rahapelikysely 2016 -tutkimuksessa kartoitetaan suomalaisten rahapelaamista ja rahapelaamiseen liittyviä mielipiteitä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuksen tiedonkeruun toteuttaa Tilastokeskus. THL:n uutinen

9.1.2017 Taloustilastojen käyttäjät arvioivat tilastojulkaisemista myönteisesti

Tilastokeskus selvitti taloustilastojen käyttäjien mielipiteitä tilastotiedon julkaisemisesta. Käyttäjien vastauksissa korostui osuvan tilastotiedon merkitys talouden yleiskuvan pohjana.

9.1.2017 Lisää tilasto-osaamistasi

Tilastokeskuksen kevätkauden kurssit tarjoavat tietoa muun muassa tilastollisista peruskäsitteistä sekä tilastojen analysoinnista, tulkinnasta ja käytöstä. Tutustu kurssitarjontaan.

5.1.2017 Digiaktiivit yritykset pärjäävät murroksessa

Digitalisaatiota runsaasti hyödyntävät yritykset peittoavat digiä hyödyntämättömät yritykset monella eri uudistumisen mittarilla. (Tieto&trendit)

3.1.2017 Tieteen päivät 2017

Olemme mukana Tieteen päivillä 11.-15.1.2017 Helsingin yliopistolla. Tervetuloa vierailemaan näyttelyosastollamme yliopiston päärakennuksen 2. kerroksessa.

Jaa