Tämä sivu on arkistoitu.

5.4.2022 jälkeen julkaistut tiedot löydät uudistetulta sivustolta.

Siirry uudelle tilastosivulle

Julkaistu: 12.12.2005

Maatalouden tuottajahinnat laskivat vuodessa 3,9 prosenttia

Maatalouden tuottajahintaindeksi laski Tilastokeskuksen mukaan 3,9 prosenttia vuoden 2004 lokakuusta vuoden 2005 lokakuuhun. Ilman turkistuotantoa tuottajahinnat laskivat 3,0 prosenttia.

Kasvituotoksen hintaindeksi laski vuodessa kahdeksan prosenttia ja eläintuotoksen lähes kaksi prosenttia. Kokonaisindeksin laskuun vaikuttivat erityisesti perunan, vihannesten ja puutarhatuotteiden sekä turkisnahkojen halpeneminen. Ruokaperunan hinta oli lokakuussa lähes kolmekymmentä prosenttia ja kananmunien yli kaksikymmentä prosenttia alempana kuin vuotta aiemmin. Turkisnahkojen hinnat laskivat 12,5 prosenttia. Indeksin laskua hillitsi naudanlihan kallistuminen 8,4 prosentilla.

Maatalouden tuottajahintaindeksi 2000=100 ja sen kuukausi- ja vuosimuutokset

Indeksi Lokakuu 2005* Muutos -%
9/2005 - 10/2005
Muutos -%
10/2004 - 10/2005
Kokonaisindeksi 97,8 0,0 -3,9
Kokonaisindeksi, pois lukien turkistuotanto 99,3 0,0 -3,0
Kasvituotos 93,5 0,7 -8,0
Eläintuotos 99,9 -0,3 -1,9
* 2005 ennakollinen kunnes lihan ja maidon lopulliset lisä- ja jälkitilihinnat tiedossa. Vuoden 2004 tiedot lopullisia.

Lähde: Maatalouden tuottajahintaindeksi 2000=100. Tilastokeskus

Lisätietoja: Pentti Wanhatalo (09) 1734 3466, kui.tilastokeskus@tilastokeskus.fi

Vastaava tilastojohtaja: Kari Molnar

Taulukot

Tietokantataulukot

Poimi tarvitsemiasi tietoja taulukoiksi, tarkastele tietoja kuvioina, tai lataa dataa käyttöösi.

Liitetaulukot

Kuviot

Päivitetty 12.12.2005

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Maatalouden tuottajahintaindeksi [verkkojulkaisu].
ISSN=1797-6529. 10 2005. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 17.4.2024].
Saantitapa: https://www.stat.fi/til/mthi/2005/10/mthi_2005_10_2005-12-12_tie_001.html