Suomen virallinen tilasto

Rahoitustilinpito

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Kotitalouksien nettovarallisuus nousi 575 miljardiin euroon vuonna 2016
13.7.2017
Kotitalouksien rahoitusvarat olivat 293 miljardia ja muut varat 436 miljardia euroa vuoden 2016 lopussa. Vuoden aikana rahoitusvarat lisääntyivät 13 miljardilla eurolla. Muut varat eli reaalivarat kasvoivat 9 miljardia euroa. Muista varoista merkittävimpiä ovat rakennukset ja maa. Myös kotitalouksien velat kasvoivat. Nousua kertyi 8 miljardia euroa tason noustessa 155 miljardiin euroon. Rahoitusvaroista ja veloista sekä muista varoista yhteenlaskettava kotitalouksien nettovarallisuus kasvoi näin 575 miljardiin euroon. Kasvua edellisvuodesta syntyi 15 miljardia euroa. Suurin osa tästä eli 10 miljardia euroa syntyi rahoitusvarojen hallussapitovoitoista. Kotitalouksien nettovarat ovat kasvaneet yhtäjaksoisesti vuodesta 2008 lähtien. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rahoitustilinpitotilastosta.

Seuraava julkistus:
29.9.2017

Kuvaus: Rahoitustilinpito kuvaa kansantalouden kaikkien sektoreiden rahoitustaseita sekä rahoitustaloustoimia. Rahoitustaseet ovat tilastointijakson lopun rahoitussaamisten ja velkojen kantoja. Rahoitustaloustoimet puolestaan ovat tilastointijakson aikana tehtyjä taloustoimia, jotka vaikuttavat rahoitustaseisiin. Rahoitustilinpito on osa kansantalouden tilinpidon järjestelmää. Rahoitustilinpitotilaston yhteydessä julkaistaan tietoa myös niin sanotuista reaalivaroista. Reaalivaroihin kuuluvat valmistetut varat kuten esimerkiksi rakennukset ja varastot sekä valmistamattomat varat kuten esimerkiksi maa. Sektorin kokonaisvarat saadaan laskemalla yhteen rahoitus- ja reaalivarat.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: kansantalouden tilinpito, rahoitustase, rahoitustilinpito, sektorit, sijoitustoiminta, varallisuus, velat, velkaantumisaste.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Rahoitustilinpidossa käyttöön EKT 2010 -järjestelmä
1.10.2014

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Rahoitustilinpito [verkkojulkaisu].
ISSN=1795-4886. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 19.9.2017].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/rtp/index.html?tulosta

Jaa