Suomen virallinen tilasto

Rahoitustilinpito

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Hallussapitovoitot kasvattivat kotitalouksien rahoitusvaroja vuoden 2015 ensimmäisellä neljänneksellä
30.6.2015
Kotitalouksien rahoitusvarat kasvoivat 9,6 miljardia vuoden 2015 ensimmäisen neljänneksen aikana kohoten 271,1 miljardiin euroon. Kotitalouksien rahoitusvarojen kasvu johtui suurimmaksi osaksi pörssikurssien noususta. Noteerattujen osakkeiden ja rahasto-osuuksien markkina-arvojen kohotessa kotitaloudet saivat 8,5 miljardia hallussapitovoittoja. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rahoitustilinpitotilastosta.

Seuraava julkistus:
9.7.2015

Kuvaus: Rahoitustilinpito kuvaa kansantalouden kaikkien sektoreiden rahoitustaseita sekä rahoitustaloustoimia. Rahoitustaseet ovat tilastointijakson lopun rahoitussaamisten ja velkojen kantoja. Rahoitustaloustoimet puolestaan ovat tilastointijakson aikana tehtyjä taloustoimia, jotka vaikuttavat rahoitustaseisiin. Rahoitustilinpito on osa kansantalouden tilinpidon järjestelmää. Rahoitustilinpitotilaston yhteydessä julkaistaan tietoa myös niin sanotuista reaalivaroista. Reaalivaroihin kuuluvat valmistetut varat kuten esimerkiksi rakennukset ja varastot sekä valmistamattomat varat kuten esimerkiksi maa. Sektorin kokonaisvarat saadaan laskemalla yhteen rahoitus- ja reaalivarat.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: kansantalouden tilinpito, rahoitustase, rahoitustilinpito, sektorit, sijoitustoiminta, varallisuus, velat, velkaantumisaste.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Rahoitustilinpidossa käyttöön EKT 2010 -järjestelmä
1.10.2014

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Rahoitustilinpito [verkkojulkaisu].
ISSN=1795-4886. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 5.7.2015].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/rtp/index.html?tulosta

Jaa