Uutisia 8.1.2019

Etsitkö tilastoja Suomen historian varhaisilta vuosilta – apua uudesta oppaasta

Mikä oli Suomen väkiluku vuonna 1749? Kuinka monta avioliittoa solmittiin vuonna 1803? Entä kuinka paljon tuolloin syntyi lapsia? Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastauksia uuden maksuttoman tiedonhaun oppaamme avulla.

Oppaan avulla löydät varhaisemman tilastotiedon lähteille. Ensi alkuun tiedonlähteitä on koottu kysytyimmistä aihealueista: väestötilastoista sekä vaali- ja teollisuustilastoista. Aikasarjojen pituus vaihtelee tilastokohtaisesti. Esimerkiksi osa väestötilastoista ulottuu 1700-luvun puolelle, kun taas ensimmäiset varsinaiset perhetilastot on koottu vuoden 1950 väestölaskennan yhteydessä.

Opasta tullaan täydentämään myös muiden tilastoaiheiden osalta. Sisältöön liittyviä ehdotuksia ja palautetta voi lähettää osoitteeseen info@tilastokeskus.fi.  

Historiallisen tilastotiedon opas on kolmas osa laajemmasta StatGuides -tilastotiedon oppaiden kokonaisuudesta. Aiemmin on julkaistu kansainvälisen ja kotimaisen tilastotiedon oppaat. Oppaita tekevät Tilastokeskuksen tietopalvelun asiantuntijat, ja ne julkaistaan tilastokeskus.fi-palvelun Tiedonhaun oppaat -osiossa.

Historiallisen tilastotiedon opas

Lisätiedot: Tilastokeskuksen tietopalvelu puh. 029 551 2220, sähköposti: info@tilastokeskus.fi

Jaa