Uutisia 29.5.2020

Koronatilannekatsaus 29.5.2020: poikkeustilanteen vaikutukset näkyvät huhtikuun tilastoissa ja pikaennakoissa 

Olemme nopeuttaneet koronatilanteesta johtuen poikkeustilannetta kuvaavien tietojen tuotantoa. Julkaisemme viikoittain tavallisesta tilastotuotannosta poikkeavia tilastoja toistaiseksi, ja kokoamme tiedot niistä ja muista ajankohtaisista tilastoista tähän uutiseen.

Poimintoja koronatilannetta kuvaavista tilastoista ja artikkeleista

Tulossa ensi viikolla:

  • 1.6. Päätoimialojen liikevaihtoennakko kokeellisena tilastona
  • 4.6. Riikka Tupalan artikkeli: Mistä rahoitusasemasta Suomi lähti koronakriisiin?
  • 4.6. Moottoriajoneuvojen ensirekisteröinnit 2020
  • 4.6. Kiinteistöjen hinnat 2020, 1. neljännes  
  • 4.6. Pikaennakkotilasto kuolleiden määristä viikoittain  
  • 5.6. Kotimaan vesiliikenne 2020, huhtikuu  
  • 5.6. Ulkomaan meriliikenne 2020, huhtikuu
  • 5.6. Konkurssien pikaennakkotilasto, viikkoon 22 asti

Muutokset tilastotuotantoon

Toukokuussa aloitettu nopeutettujen pikaennakotilastojen tuotanto vaikuttaa konkurssihakemuksien, velkajärjestelyiden ja yrityssaneerauksien loppuun käsiteltyjen asioiden julkaisuaikatauluun. Ne on siirretty ilmestymään kesäkuun alusta lokakuulle.

Näin löydät tilastotietoja koronatilanteesta

Myös muut Suomen virallisten tilastojen tuottajat ovat koonneet koronatilannetta kuvaavia osioita verkkopalveluihinsa. Sivustolta löytyy tilastotietojen lisäksi tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta organisaatioiden toimintaan.  

Tilastokeskus kokoaa tuottamiansa koronatilannetta kuvaavia tilastoja verkkosivustojen koronasivustolle. Myös Eurostat on koonnut Covid-19-koontisivun, josta löytyy paljon tilannetta kuvaavaa tietoa ja dataa EU-tasolla. Lisäksi viestimme viikoittaisella uutisella kootusti koronatilannetta kuvaavista tilastoista sekä poikkeusolojen vaikutuksista tilastotuotantoon.

Kaikki Tilastokeskuksen tilastot ja palvelut löytyvät www.tilastokeskus.fi-sivustoilta. Tietopalvelu auttaa tilastotiedon haussa puhelimitse 029 551 2220 tai sähköpostilla info@tilastokeskus.fi. Voit kysyä tilastoista myös Kysy tilastoista -lomakkeella.

Tilastokirjasto on suljettu kävijäasiakkailta koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Lainauspalvelu toimii sopimuksen mukaan. Lainojen noudosta pyydetään olemaan yhteyksissä ennakkoon Tietopalveluun. Lainauspalvelu on kesätauolla 15.7.–15.8.2020. Tietopalvelu palvelee normaalisti kesän ajan.

Lisätietoa:
Ylijohtaja Ville Vertanen (kumppani- ja ekosysteemisuhteet) p.029 551 3343
Tietopalvelujohtaja Hannele Orjala (tietopalvelu ja viestintä) p. 029 551 3582

 

Jaa