Uutisia 14.3.2019

Kunnilta ja kuntayhtymiltä kerättävien taloustietojen sisältöä on tarkasteltava uudelleen

Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelun päättyminen vaikuttaa kunnilta ja kuntayhtymiltä kerättävään tietosisältöön. Työtä on tehty siitä näkökulmasta, että kuntien sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävät ja osa muista tehtävistä siirtyisivät maakunnille. Koska maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelu on lopetettu, on raportoitavaan taloustietosisältöön (XBRL-taksonomia, tililuettelo ja palveluluokitus) tehtävä muutoksia. Talousraportoinnin automatisointia viedään eteenpäin suunnitellussa aikataulussa. Muutos ei vaikuta myöskään vuoden 2020 talousarvio- ja suunnitelmatietojen keruuseen.

Aloitamme välittömästi taloustietosisältöjen läpikäynnin yhteistyössä viranomaisten ja kuntien edustajien kesken. Kunnat voivat testata sovittuun tapaan talousarvio- ja suunnitelmatietojen tuontia Kuntatalouden tietopalveluun (aiemmin Kunta- ja maakunta-talouden tietopalvelu).

Kuntien digitalisaation kannustinjärjestelmän valmistelu jatkuu. Sen pohjaksi annettava valtioneuvoston asetus ja haun avaaminen siirtyy kuitenkin uuden hallituksen ratkaistavaksi.

Lisätietoja antavat:
Denis Galkin, erityisasiantuntija, valtiovarainministeriö, p. 09 553 0040
Anne Melanen, projektipäällikkö, Valtiokonttori, p. 029 550 2412
Mervi Koponen, projektipäällikkö, Tilastokeskus, p. 029 551 3269
Minnamaria Korhonen, erityisasiantuntija, Kuntaliitto, p. 09 771 2162

Jaa