Uutisia 1.6.2020

Tilastokeskuksen tiedonkeruut yrityksille jatkuvat

Tilastokeskus pyrkii turvaamaan tilastotuotannon myös koronavirusepidemian aikana. Yrityksille ja yhteisöille suunnatut tiedonkeruut jatkuvat normaalisti.

Monia tietoja ei voida saada muuten kuin kysymällä suoraan yrityksiltä. Ajantasaisen ja luotettavan tiedon saamiseksi on erittäin tärkeää, että tutkimukseen mukaan valitut yritykset ja yhteisöt vastaavat tiedonkeruisiin.

”Katkeamattoman tilastotuotannon turvaaminen on tärkeää myös poikkeusaikoina. Tiedot kerätään yksittäisessä tiedonkeruussa, mutta kun tieto päätyy Tilastokeskukseen, sitä hyödynnetään laajasti monissa eri tilastoissa”, kuvailee tilastojohtaja Jussi Heino.

Lähetämme entiseen tapaan yritysvastaajille keruista kertovia saatekirjeitä pääasiassa postitse. Toivomme, että yritykset pystyvät lukemaan postin myös tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Jatkuvissa tiedonkeruissa otamme yhteyttä sähköpostitse, jos meillä on sähköpostiosoite tiedossa. Olemme koonneet myös sivuillemme vastaamiseen liittyviä ohjeita koronavirusepidemian aikana. Ohjeissa on tarkemmat tiedot muun muassa siitä, mihin voitte olla yhteydessä, mikäli kaipaatte lisätietoa vastaamiseen liittyen.

Ohjeita yritys-ja yhteisövastaajille koronavirusepidemian aikana (pdf)

Jaa