Kesävinkkejä toimittajille

 
Tilastokeskus on ajan hermolla myös kesällä. Jos kaipaat juttuvinkkejä, taustatietoa työn alla olevaan juttuusi tai ehkä vain tutkittua tietoa kiinnostavasta aiheesta, olemme käytettävissäsi.

Tältä sivulta löydät monipuolisen tietopaketin ajankohtaisista ja yhteiskunnallisesti merkityksellisistä aiheista, joilla pääset hyvin alkuun.

Tulevat julkaisut

Katso julkistamiskalenteristamme lisää vinkkejä kesän uutisointiin. Julkaisemme kesällä taloustilastojen lisäksi tietoja esimerkiksi matkailusta, asumisesta, perheistä ja kansainvälisestä hintavertailusta. 

Sitaattiuutisia STT:n palvelusta

STT-infon uutishuoneesta löydät tuoreimmat uutiset, joissa asiantuntijamme kommentoivat ajankohtaisia tilastoaiheita.

Tieto&trendit-verkkojulkaisu

Tieto&trendit-verkkojulkaisun asiantuntija-artikkelit pureutuvat ajankohtaisiin ilmiöihin ja kehitystrendeihin tilasto- ja tutkimustiedon valossa. Blogeissa asiantuntijamme tuovat yhteiskunnalliseen keskusteluun näkemyksiään ja laajentavat perinteisen tilastojulkistuksen yhteydessä esitettyjä tuloksia ilmiöalueesta.

Ilmiöasiantuntijat

Kuusi tilastojen asiantuntijaa eri ilmiöalueilta on käytössäsi, kun etsit haastateltavaa tai taustoittajaa juttuusi. Ilmiöasiantuntijat ovat oman teemansa huippuosaajia ja he auttavat sinua mielellään ilmiöalueeseensa liittyvissä kysymyksissä. Löydät heidät myös sosiaalisen median kanavista, kuten viestipalvelu X:stä.

Tilastolive – suora lähetys tilastoista

Tilastokeskuksen livelähetyksissä pureudutaan ajankohtaisiin tilastoaiheisiin. Katso suorat lähetykset ja lähetysten tallenteet verkkosivuiltamme.

Paavo – tilastoja postinumeroalueittain

Paavo-palvelu sisältää monipuolista tilasto- ja kartta-aineistoa postinumeroalueittain. Palvelusta saa tietoa esimerkiksi siitä, missä Suomen postinumeroalueilla asukkaiden tulot ovat suurimmat tai pienimmät, missä asutaan suurimmissa asunnoissa tai missä on eniten lapsiperheitä.

Tilasto-oppaat

Tarjoamme oppaita, jotka tutustuttavat tilastotiedon ilmiöihin ja tilastotiedon lähteisiin. Esimerkiksi   Kotimaisen tilastotiedon opas kokoaa aiheittain ryhmiteltynä tietoa kotimaisista tilastoista. 
Kansainvälisen tilastotiedon opas tarjoaa puolestaan koosteen keskeisistä kansainvälisistä tilastoalan toimijoista ja lähteistä.

Kesäkooste

Julkaisemme vuosittain koosteen kesään liittyvistä tilastotiedoista. Vuoden 2024 kooste julkaistaan 14.6.2024.

Tilaa tuoreimmat tiedot sähköpostiisi

Voit tilata tuoreita tilastotietoja koskevia uutisviestejä tai perjantaisin ilmestyvän uutiskoosteen sähköpostiisi. Uutiskoosteesta löydät viikon uutisten lisäksi seuraavan viikon tilastotiedon julkistusaikataulun sekä tietoa lähiajan tapahtumista.