Datamenestyjät -kilpailu

Luotettavan tiedon kattava käyttäminen yhteiskunnassa vaatii laajoja avoimia tietoaineistoja sekä ketteriä sovelluksia niiden hyödyntämiseen. Datamenestyjät-kilpailun tarkoituksena on edistää tiedon hyödyntämistä ja tukea yhteiskunnan kehitystä, joka perustuu luotettavaan tietoon.

Vuoden 2022 kilpailun ilmoittautuminen päättyi 26.8.2022. ja voittaja julkistettiin Tilastoareena-tapahtumassa 28.9. Tänä vuonna vuoden Datamenestyjän tittelin otti Robonomist Oy:n ja MDI:n palvelu Kuntakortti.

Kilpailu tuo yhteiskunnallisia hyötyjä parantamalla datalukutaitoa, edistämällä ja kehittämällä avoimen datan hyödyntämistä sekä edistämällä faktapohjaisen päätöksenteon edellytyksiä yhteiskunnassa.

Kilpailuun voi osallistua joko jo aiemmin julkaistulla ratkaisulla tai erityisesti Datamenestyjät -kilpailua varten laaditulla kilpailutyöllä. Kilpailutöiden ja niiden arvostelujen kriteereistä voit lukea tarkemmin sivulta Säännöt.

Kaikki finalistit saavat raadilta palautteen omasta työstään sekä näkyvyyttä kilpailun järjestäjien kanavissa. 

Kilpailun järjestivät yhteistyössä Tilastokeskus ja BearingPoint. Finalistit saavat raadilta palautteen omasta työstään sen kehittämiseksi edelleen​. 

Kysyttävää? Ota yhteys: viestinta@stat.fi