Ajankohtaista

Uutiskirje

Julkaisemme uutiskirjeen kerran viikossa. Uutiskirjeestä löydät tiedot tulevan viikon tilastojulkistuksista, lähiajan tapahtumista ja uusista tuotteista.

Tuorein uutiskirje 27.3.-2.4.2017

Uutiset

28.3.2017 Pienelle Suomelle suuri rooli ilmastonmuutoksen hillitsemisessä

Globaalin ilmasto-ongelman näkökulmasta paukut kannattaa laittaa biotalouteen, ympäristöliiketoimintaan ja ympäristön tilaa parantaviin ratkaisuihin. Kokoaan suurempi Suomi – selvitys sisältää sata ratkaisua, joilla Suomi voi auttaa maailmaa rajoittamaan päästöjä, kirjoittaa Niina Lesonen Tieto&trendit-blogissa.

28.3.2017 Naisia kolmannes kuntayhtiöiden hallituksissa

Kuntaomisteisten osakeyhtiöiden hallitusten jäsenistä 34 prosenttia on naisia. Naisten osuus hallitusten puheenjohtajista oli selkeästi matalampi, 16 prosenttia. Toimitusjohtajista naisia oli vajaat 24 prosenttia. Tiedot selviävät Tilastokeskuksen, sosiaali- ja terveysministeriön ja Kuntaliiton yhteisestä selvityksestä. (Sosiaali- ja terveysministeriön tiedote)

23.3.2017 Määritelmämuutos vuosilta 2008–2009 näkyy pienten lasten äitien työllisyydessä

Työllisen määritelmässä tapahtunut muutos vaikutti ensisijaisesti pienten lasten äitien työllisyysasteeseen, sillä Suomessa juuri äidit pitävät suurimman osan vanhempainvapaasta. (Tieto&trendit)

21.3.2017 Sivutyöt ovat yleistyneet

Valtaosa työllisistä tekee yhtä työtä, mutta sivutyötä tekevien määrä on kasvanut viime vuosina, kirjoittaa Pertti Taskinen Tieto&trendit-artikkelissa.

20.3.2017 Suomalaisten tieto- ja viestintätekniikan käyttöä tutkitaan

Tilastokeskus tutkii jälleen suomalaisten tieto- ja viestintätekniikan käyttöä. Tutkimuksessa selvitetään muun muassa, millaisia tietoteknisiä laitteita kotitaloudessa on sekä laitteiden käyttötapoja.   

Lisää uutisia

Tapahtumat

Lisää tapahtumia

Tilastokoulutus

Tilastokeskuksen kurssitarjonta

Muutoksia tilastoissa ja StatFin-tietokannassa

9.3.2017 Palkansaajien työoloista aletaan kerätä uutta tietoa

7.3.2017 Valtion takaukset -tilaston julkaiseminen päättyy

6.3.2017 Kiinteistöjen hintaindeksit uudistetaan

10.2.2017 Tietoja teollisuustuotannon volyymi-indeksin tietojen tarkentumisesta

Muutoksia tilastoissa

Muutokset StatFin-tietokannassa

 

Päivitetty 27.3.2017

Jaa