Uutiset

22.3.2019 Yli 50 miljardia ajokilometriä

Liikennesuorite kasvoi hieman Suomen teillä vuonna 2018. Suoritteiden kasvu on viime vuosina ollut talouskasvua hitaampaa, mitä voidaan ympäristö­näkökulmasta pitää rohkaisevana joskin riittämättömänä suuntana, kirjoittaa Juha-Pekka Konttinen Tieto&trendit-artikkelissa.

21.3.2019 Tarinoita tilastoilla: tilastojulistekilpailun voittajat valittu

Kansainvälisen tilastojulistekilpailun Suomen finaali on ratkennut. Yläkoulusarjan voittajat ovat Paraistenseudun koulusta ja lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten sarjan voittajat Keudan Pekka Halosen akatemiasta. Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen sarjan voiton veivät Vaasan yliopiston opiskelijat.

21.3.2019 Seminaari globalisaation haasteista

Globalisaatio tuo uusia haasteita talouden tilastointiin. Globalisaatioseminaarissa 29.3. saat ajankohtaista tietoa myös kauppapolitiikasta ja globalisaation vaikutuksista verotukseen. Ilmoittaudu seminaariin

20.3.2019 Vienti sisältää nyt enemmän suomalaista työtä

Suomen tavaraviennin arvo on vielä vuoden 2006 tasolla, mutta palvelujen vienti on kasvanut huomattavasti vuodesta 2009 alkaen, kirjoittaa Ilkka Lehtinen Tieto&trendit-artikkelissa.

19.3.2019 Kokeellinen pikaestimaatti: tuotanto laski helmikuussa 0,3 prosenttia edelliskuusta

Tilastokeskuksen uuden kokeellisen tilaston mukaan kansantalouden kausitasoitettu tuotanto laski helmikuussa 0,3 prosenttia tammikuusta. Vuoden takaiseen verrattuna kalenterikorjatun tuotannon kasvu oli kuitenkin 1,4 prosenttia. Tutustu estimaattiin

15.3.2019 Tanssia, tappeluita ja tilastoja

Wienin kongressista Brexitiin on laskeskeltu pelinappuloita ja niiden arvoa. Tilastotiedoilla oli osuutensa Euroopan kohtaloissa jo parisataa vuotta sitten, toteaa Jouni Kotkavuori Tieto&trendit-blogissa.

14.3.2019 Liikevaihtokuvaajat nopeutuvat – suhdannekuva tarkentuu lyhyemmällä viiveellä

Tammikuun tiedoista lähtien liikevaihtokuvaajien laskennassa otetaan käyttöön aikasarjamallinnusta hyödyntävä estimointimenetelmä, jonka ansiosta indeksit voidaan julkaista kuukautta nopeammin kuin aiemmin. (Tieto&trendit)

14.3.2019 Faktaa vaalikeskusteluihin

Tilastokeskus on koonnut mielenkiintoisia tilastotietoja aiheista, joita käsitellään vaalikeskusteluissa. Tutustu asiantuntijoidemme esityksiin vaalien polttavista puheenaiheista.

14.3.2019 Kysy taloustilastoista

Tilastoasiantuntijan kyselytunnilla voit kysyä tuoreista talousluvuista ja niiden taustoista. Kyselytunti on Twitterissä 15.3. klo 10–12, heti kansantalouden tilinpidon tiedotustilaisuuden jälkeen. Osallistu myös tiedotustilaisuuden webinaariin! Lue lisää

14.3.2019 Kunnilta ja kuntayhtymiltä kerättävien taloustietojen sisältöä tarkasteltava uudelleen

Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelun päättyminen vaikuttaa kunnilta ja kuntayhtymiltä kerättävään tietosisältöön.

13.3.2019 Tulorekisterin ammattitiedoilla suuri merkitys tilastoinnille

Työtehtäviä kuvaavien ammattinimikkeiden ja muiden vapaaehtoisesti ilmoitettavien tietojen puuttuminen Tulorekisterissä on ongelmallista tilastoinnille. Jos tiedot puuttuvat, Tilasto­keskus joutuu ylläpitämään yrityksille omia, rinnakkaisia tiedonkeruita, kirjoittaa Elina Mikkelä Tieto&trendit-blogissa.

13.3.2019 Globalisaatio ja tilastot

Globalisaatioseminaarissa 29.3. saat ajankohtaiskatsauksen kauppapolitiikkaan sekä kuulet globalisaation vaikutuksista taloustilastoihin, verokertymään ja suomalaisyritysten tutkimus- ja kehittämistoimintaan. Ilmoittaudu mukaan

13.3.2019 Liikevaihtokuvaajien tuotanto nopeutuu – mikä julkistuksissa muuttuu?

Teollisuuden, rakentamisen ja palveluiden liikevaihtokuvaajien tiedot julkaistaan jatkossa selvästi aiempaa nopeammin. Miten tämä on mahdollista ja mitä muita muutoksia julkistuksissa tapahtuu? Katso videolta yliaktuaari Maija Sappisen vastaukset.

12.3.2019 Suomessa kasvuyritysten osuus muita Pohjoismaita pienempi

Suomessa kasvuyritysten osuus koko yritystoiminnasta jää 9,5 prosenttiin. Koko EU-tasolla kasvuyritysten osuus on 10,7 prosenttia ja muissa Pohjoismaissa huomattavasti enemmän. Tiedot löytyvät Pohjoismaiden tilastoviranomaisten yhteisestä raportista.

11.3.2019 Kolmasosa äänistä saatavissa 56–78-vuotiailta – suuret ikäluokat äänestävät aktiivisimmin

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa aktiivisimmin äänestivät 56–78-vuotiaat. Kevään eduskuntavaaleissa ikäryhmään lukeutuu 35,2 prosenttia äänioikeutetuista, kirjoittaa Sami Fredrikkson Tieto&trendit-blogissa.

11.3.2019 Tilastokeskus selvittää ulkomaalaistaustaisten koulutusta

Tilastokeskus toteuttaa keväällä 2019 ulkomaalaisväestön koulutukseen liittyvän kyselyn. Kysely kohdennetaan Suomessa asuville ulkomaalaistaustaisille henkilöille, joiden ulkomailla suorittamista tutkinnoista ei ole tietoa.

8.3.2019 Suhdannekuva tarkentui alaspäin teollisuustuotannon volyymi-indeksin uudistuksen myötä

Teollisuustuotannon kasvuvauhti näyttää hidastuneen ainakin lyhytaikaisesti, kirjoittavat Maarit Mäkelä ja Kari Rautio Tieto&trendit-blogissa. Uuden laskentajärjestelmän mukaan tehdasteollisuuden vuosikasvu oli viime vuonna 2,3 prosenttia. Tieto&trendit

8.3.2019 Naisten elämää tilastoina

Korkea-asteen tutkinnon suorittaneista naisia on 57,5 prosenttia. Terveys- ja sosiaalipalvelujen työllisistä naisia on 85,9 prosenttia, rakentamisen toimialan työllisistä 10,1 prosenttia. Kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi olemme koonneet tilastotietoa naisista. Tutustu koosteeseen

7.3.2019 Palkkasummakuvaajien tammikuun 2019 tietoja ei julkaista

Tilastokeskus ei julkaise palkkasummakuvaajien tammikuun 2019 tietoja aineiston puutteellisuuden vuoksi. Aineiston puutteet johtuvat siitä, että kaikkia tarvittavia ilmoituksia ei ole vielä tulorekisterissä. Lue lisää

7.3.2019 Auta meitä puhumaan tilastoista oikeilla sanoilla

Suunnittelemme parhaillaan verkkopalveluamme uuteen malliin tiedon etsijöitä paremmin palvelevaksi. Osallistu 4 minuutin testiin ja auta meitä parantamaan tiedon löytämistä. Siirry testiin

6.3.2019 Yritystoiminta kehittyy – niin myös yritystilastot

Valmisteilla oleva lainsäädäntö­uudistus pyrkii ratkomaan yritys­toimintaa kuvaavien tilastojen haasteita ja parantaa yritystilastojen valikoimaa. (Tieto&trendit)

6.3.2019 Videopeliyritysten toimialaluokitusta tarkistetaan – yrityksiä siirtyy ohjelmoinnista kustantamiseen

Tilastokeskus on tarkistanut toimialatiedon lähes 300 yritykseltä, joiden liiketoiminta liittyy videopeleihin. Kyselyn tuloksena liki 30 yrityksen toimialatieto muutettiin. Muutoksen seurauksena yrityksiä, liikevaihtoa ja henkilötyövuosia siirtyy tilastoissa toimialojen välillä.

5.3.2019 Asuntohintaindeksi vs. asunnon keskineliöhinta

Helmikuun lopussa asuntojen hinnat laskivat Helsingissä hintaindeksin mukaan 2,0 prosenttia joulukuuhun verrattuna. Samalla ajanjaksolla neliöhinnat nousivat 5,5 prosenttia. Miten se on mahdollista? Elina Vuorio ja Johanna Vuorio avaavat Tieto&trendit-blogissa, miten lukuja pitäisi tulkita.

5.3.2019 Suomessa lähes 400 000 yritysten toimipaikkaa

Toimialoittaiseen yritystietopalveluun on päivitetty vuoden 2017 tilastotiedot. Uusimpien tietojen mukaan 2017 Suomessa oli lähes 400 000 yritysten toimipaikkaa ja niissä oli henkilöstöä yhteensä 1,45 miljoonaa.

28.2.2019 Kansantalouden tilinpito uudistuu: julkistaminen nopeutuu ja yhtenäistyy

Tilastokeskus on nopeuttamassa kansantalouden tilinpidon vuositilastojen julkaisemista. Tästä vuodesta eteenpäin ennakolliset vuositiedot päivittyvät jo neljännesvuositietojen yhteydessä. Ensimmäinen nopeutettu ennakollinen vuositilasto ilmestyy 20.6.2019.

28.2.2019 Mistä kansantalouden tilinpito rakentuu?

Kansantalouden tilinpito on mittava tilastojärjestelmä, johon virtaa tietoja lukuisista eri lähteistä. Katso videolta, miten kokonaiskuva taloudesta rakentuu.

26.2.2019 Työnvälitystilaston tiedot saatavilla StatFin-tietokannassa

Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston keskeiset tiedot on julkaistu Tilastokeskuksen ilmaisessa StatFin-tilastotietokannassa. Kuukausitietojen ohella palvelussa on myös kolmannesvuosi- sekä puolivuosi- ja vuosiaineistoja. (TEM:n tiedote)

26.2.2019 Uudisrakentamisen kasvu on taittumassa

Tällä hetkellä rakennetaan paljon, mutta selvät merkit ­buumin taittumisesta ovat olemassa, kirjoittaa Paavo Kokkonen Tieto&trendit-artikkelissa.

25.2.2019 Sielu mukaan kehityspolulle

Strategiseen vastuuseen tähtäävän toiminnan lähtökohtana on kestävää kehitystä tukevien ratkaisujen tuottaminen. Siirryttäessä 2020-luvulle vuoropuhelu sidosryhmien kanssa korostuu entisestään, kirjoittaa Tilastokeskuksen uuden neuvottelukunnan puheenjohtaja Arvo Kokkonen. Lue Tieto&trendit-blogi

25.2.2019 Ilmoita palkkatiedot mahdollisimman täydellisenä tulorekisteriin

Työnantajan tulee ilmoittaa maksamansa palkat vuoden 2019 alussa käyttöön otettuun tulorekisteriin. Tutustu toimipaikkatunnukseen ja ammattiluokkaan liittyviin ohjeisiin.  

21.2.2019 Tieliikenteessä viime vuonna yli 12 000 riistaonnettomuutta

Manner-Suomen tieliikenteessä tapahtui vuonna 2018 yli 12 000 riistaonnettomuutta. Vaarallisinta aikaa oli marraskuu, jolloin sattui yli kuudesosa kaikista tapauksista.

21.2.2019 Tiedotustilaisuus: Kansantalouden tilinpidon kehitys sektoreittain 2018

Tilastokeskus järjestää 15.3.2019 tiedotustilaisuuden, jossa julkistetaan kansantalouden tilinpidon ennakkotiedot sektoreittain vuodelta 2018. Tilaisuudessa esitellään tietoja muun muassa julkisen talouden, yritysten ja kotitalouksien tulojen kehityksestä sekä ulkomaankaupasta. Tutustu tilaisuuden ohjelmaan

21.2.2019 Kysymysten muotoilu vaikuttaa terveystutkimuksen tuloksiin

Terveitä elin­vuosia on Eurostatin mukaan ruotsalaisnaisilla keskimäärin 73,3 vuotta, suomalaisnaisilla vain 57, kolmanneksi vähiten vertailu­maista. Maiden välisiä terveyseroja tulee vertailla varoen, kirjoittaa Kaisa-Mari Okkosen Tieto&trendit-blogissa.

20.2.2019 Minne vienti vetää?

Ulkomaankauppaa käsittelevällä kurssilla 12.3. perehdytään vientiä ja tuontia kuvaavien lukujen lisäksi palveluvientiin sekä opastetaan tiedonhakuun Tilastokeskuksen ja Tullin tietokannoista. Tutustu kurssiohjelmaan ja ilmoittaudu

19.2.2019 Massa-aineistot ovat tulleet inflaation laskentaan

Hyödyntämällä massadataa voidaan nopeuttaa tiedon­keruuta ja kerätä entistä tarkempaa tietoa myynnistä, kirjoittaa Kristiina Nieminen Tieto&trendit-blogissa. Tilastokeskus saa jo tietoa yhden kaupparyhmän järjestelmistä, ja vastaavaa toivotaan muiltakin toimijoilta. (Tieto&trendit)

19.2.2019 Suhdanneklubi: Suhdannetilastot uudistuivat – muuttuuko suhdannekuva?

Suhdanneklubissa 15.3. kuulet, millaisia vaikutuksia suhdannetilastojen uudistuksella on suhdannekuvaan. Tilaisuudessa kuullaan myös tilastojen käyttäjien näkökulmia. Ilmoittaudu tilaisuuteen

19.2.2019 Tiedon tehokas käyttö luo Suomelle kilpailuetua

Virkamiespuheenvuoron julkistamistilaisuudessa pääjohtaja Marjo Bruun painotti verkostomaisen yhteistyön merkitystä virastojen välillä. (Tieto&trendit)

18.2.2019 Kokeellinen pikaestimaatti: Tuotanto kasvoi tammikuussa 0,1 prosenttia edelliskuusta

Tilastokeskuksen uuden kokeellisen tilaston mukaan talous kasvoi vuoden 2019 alussa. Kokeellisen pikaestimaatin perusteella kansantalouden kausitasoitettu tuotanto kasvoi tammikuussa 0,1 prosenttia joulukuusta. Vuoden takaiseen verrattuna kalenterikorjatun tuotannon kasvu oli 2,5 prosenttia. Tutustu pikaestimaattiin

18.2.2019 Marja Rantala Maanmittauslaitoksesta Tilastokeskukseen kehitysjohtajaksi

Maanmittauslaitoksen ylijohtaja Marja Rantala siirtyy Tilastokeskukseen määräaikaiseksi kehitysjohtajaksi 18.2.–31.12.2019 väliseksi ajaksi. Määräaikaisen johtajan nimeämisellä kumppanivirastosta tuetaan Tilastokeskuksen strategisten tavoitteiden toimeenpanoa ja luodaan samalla edellytyksiä valtionhallinnon tietotoimijoiden entistä vahvemmalle verkostolle.

15.2.2019 Kestävän kehityksen YK-indikaattorien tietokantaan panostetaan myös jatkossa

Suomen SDG-indikaattoridatan kattavuus vastaa varsin hyvin muiden maiden tilannetta. Kansainvälisesti on arvioitu, että maksimissaan kaksi kolmannesta indikaattoreista olisi nykyisen tilastojärjestelmän tiedoista tuotettavissa. (Tieto&trendit)

13.2.2019 Uusi mittaustapa paljastaa autoilun päästöt merkittävästi aiempaa suuremmiksi

Vuoden 2019 alussa uusissa ensi­rekisteröitävissä autoissa otettiin käyttöön uusi päästömittaus­menetelmä. Ensimmäisten tulosten mukaan bensiini- ja diesel­autoissa päästöarvot kasvoivat noin viidenneksen. (Tieto&trendit) 

12.2.2019 Suomen kestävän kehityksen YK-indikaattorit koottu uuteen sivustoon

Tilastokeskus on julkaissut kaikille avoimen Kestävän kehityksen YK-indikaattorit -sivuston, jossa voi seurata YK:n Agenda 2030:n kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumista Suomessa. Indikaattoreita on mahdollista tarkastella tietokantataulukoiden ja -kuvioiden avulla.

12.2.2019 Tiedotustilaisuus talouden kehityksestä vuonna 2018

Tilastokeskus järjestää 28.2. tiedotustilaisuuden, jossa tarkastellaan ensimmäisen kerran vuoden 2018 talouskehitystä kansantalouden neljännesvuositilinpidon mukaisen tarjonnan ja kysynnän näkökulmasta. Ilmoittaudu tilaisuuteen 

8.2.2019 Pidempi vaikutus kuin talvisodalla

Pääseekö Suomen teollisuustuotanto finanssi- ja eurokriisin iskuista enää pitkän aikavälin kasvu-uralle, pohtii Kari Rautio Tieto&trendit-blogissa.

7.2.2019 Maahanmuuttajat keskittyvät kaupunkeihin

Alueellisesti erityisen vahvaa keskittyminen on Euroopan ulko­puolelta tulleilla, kirjoittaa Jukka Juopperi Tieto&trendit-artikkelissa. Euroopasta tulleita on asettunut maa­seudullekin. Lue Tieto&trendit-artikkeli

7.2.2019 Lappi houkutti joulukuussa ulkomaisia matkailijoita

Joulukuu rikkoi aiemmat talvikuukausien ennätykset ulkomaalaisten yöpymisissä. Lappiin matkasi yli puolet kaikista turisteista, eniten brittejä ja aasialaisia. Katso lisää videolta.

6.2.2019 Erkki Virtanen, Johnny Åkerholm ja Martti Hetemäki palkittu Eino H. Laurila -kansantulomitalilla

Mitalit myönnetään tunnustuksena heidän aktiivisesta työstään kansantalouden tilinpidon analyyttisen käytön edistämiseksi ja sen soveltamisesta talouspolitiikan valmistelussa.

6.2.2019 Hyvää saamelaisten kansallispäivää

Buori sámi álbmotbeaivvi buohkaide, toivottaa Juho Keva pohjois­saamen kielellä. Šiõǥǥ saaʹmi meersažpeiʹvv pukid, kuuluu koltta­saamelaisen Aki Harjun toivotus. Miten saamelaiset näkyvät tilastoissa? Lue Juho Kevan Tieto&trendit-blogikirjoituksesta.

1.2.2019 Tieliikenteen ilmastopoliittiset päätökset haastavat Suomen

Liikenteen päästötavoitteen saavuttaminen vaatii paljon ja moninaisia toimenpiteitä sekä vaihtoehtoisten käyttövoimien voimakasta kasvua. Suomi on jäljessä muita Pohjoismaita, kirjoittaa Juha-Pekka Konttinen. (Tieto&trendit)

31.1.2019 Miehet pelaavat verkkorahapelejä kolme kertaa naisia enemmän

Verkkorahapelejä pelaa vähintään kerran kuussa noin 11 prosenttia 15 vuotta täyttäneistä suomalaisista. Miehistä rahapelejä pelaa verkossa 17 prosenttia, naisista 6 prosenttia.

30.1.2019 Taltuta tiedonnälkä ja osallistu tilastokoulutuksiin

Oletko suunnittelemassa kyselylomaketta? Tarvitsetko tilastotietoa yrittäjistä Suomessa? Mietitkö, miten voisit viestiä luvuista ja prosenteista kiinnostavasti? Kevään kursseilla etsitään vastauksia kiperiin tilastoalan kysymyksiin Tilastokeskuksen asiantuntijoiden opastuksella. Tutustu kurssitarjontaan

28.1.2019 Tiedotustilaisuus YK:n kestävän kehityksen indikaattorien raportoinnista

Tilastokeskus julkaisee 12.2. järjestettävässä tilaisuudessa raportointialustan, jonka avulla seurataan YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumista Suomessa. Ilmoittaudu tilaisuuteen

25.1.2019 Kaksoiskansalaiset rikostilastoissa

Kaksoiskansalaisten määrä on kasvanut vauhdilla 2000-luvulla. Heistä 88 tuomittiin seksuaali­rikoksista vuosina 2013–2017, kirjoittaa Kimmo Haapakangas Tieto&trendit-blogissa.

25.1.2019 Paavosta tietoa asuinalueista

Missä Suomen postinumeroalueilla on eniten talouksia joissa asuu alle kouluikäisiä lapsia? Entä eläkeläisiä? Tiedot löytyvät Tilastokeskuksen veloituksettomasta Paavo-palvelusta. Palvelun tiedot on päivitetty tänään Paavon päivänä.

24.1.2019 Mitä polttoainemarkkinoilla tapahtui loppuvuonna?

Öljyala käytti tilaisuuden antaa itselleen joululahjan, päättelee Ilkka Lehtinen Tieto&trendit-blogissa.

23.1.2019 Yksityisiä sairauskuluvakuutuksia hankitaan yhä enemmän – selvä enemmistö jää tappiolle

Rahallisesti vakuutus kannatti parhaiten ylimmässä tuloluokassa ja huonoiten lapsiperheille, kirjoittaa Mira Kajantie Tieto&trendit-artikkelissa.

22.1.2019 Ovatko tilastolliset käsitteet sinulle tuttuja?

Käytätkö työssäsi tilastoja tai suunnittelet tilastollisen tutkimuksen tekemistä? Tilastollisten peruskäsitteiden kurssilla 14.2. pääset tutustumaan mm. tilastollisen analyysin menetelmiin ja tilastotaulukoiden laadintaan. Tutustu kurssiohjelmaan ja ilmoittaudu

22.1.2019 Taloustilastot uudistuvat – aamiaistilaisuus medialle

Tärkeimmissä taloutta kuvaavissa tilastoissa tapahtuu muutoksia tänä vuonna. Tilastokeskuksen aamiaistilaisuudessa 7.2.2019 kuulet, miten uudistukset vaikuttavat taloustilastojen sisältöihin ja aikatauluihin. Ilmoittaudu tilaisuuteen

21.1.2019 Tilastokeskus aloittaa kokeellisten tilastojen julkaisemisen

Kokeellisten tilastojen tuottamisessa käytetään kokonaan uudenlaisia menetelmiä tai aineistoja. Tarkoituksena on testata uusien tuotantomenetelmien toimivuutta käytännössä. Tänään 21.1. julkaistaan kansantalouden tuotantoa kuvaava pikaestimaatti.

18.1.2019 Suomalaisten matkailukysely uudistui vuoden 2019 alusta

Vastaamaan pääsee nyt myös verkossa – vaikka heti matkan jälkeen kännykällä. Lue lisää Jaana Huhdan ja Ossi Nurmen blogikirjoituksesta. (Tieto&trendit)

17.1.2019 Eino H. Laurila -kansantulomitalin jako ja paneelikeskustelu 6.2.2019

Eino H. Laurila -kansantulomitalin saa tänä vuonna kolme ansioitunutta, pitkän linjan talousvaikuttajaa. Mitalit jaetaan keskiviikkona 6.2.2019 klo 13 Tilastokeskuksessa. Tilaisuudessa mitalistit keskustelevat väestönkehityksen vaikutuksista talouteen. Ilmoittaudu tilaisuuteen

16.1.2019 59 artikkelia, 48 blogia – mobiili ja saavutettavuus edellä

Viime vuonna uudistunut Tieto&trendit-sivusto palvelee mobiilikäyttöä ja vastaa saavutettavuusvaatimuksia. Sivustolle on myönnetty Saavutettavuus huomioitu -leima. Mitä se merkitsee käytännössä? (Tieto&trendit-blogi)

15.1.2019 Eri maat käyttävät työllisyysasteessa eri ikäryhmiä

Työllisyysaste pitäisi ilmaista aina kyseessä olevan ikä­ryhmän työllisyys­asteena, kirjoittaa Pertti Taskinen Tieto&trendit-blogissa.

14.1.2019 Kerro tarinasi tilastoilla ja osallistu kilpailuun!

Tilastoposterikilpailuun voivat osallistua nuoret yläkoulusta yliopistoon. Voittajaposterit jatkavat kansainväliseen finaaliin. Kilpailuun voi ilmoittautua 1.2.2019 saakka. Lue lisää kilpailusta

11.1.2019 Tilastotiedon käyttäjät yhä aktiivisempia

Tilastokeskuksen tietoja käytetään entistä säännöllisemmin: nyt jo kaksi kolmasosaa asiakastutkimukseen vastanneista kertoo käyttävänsä tietoja säännöllisesti. Tämä ilmenee Taloustutkimuksen toteuttamasta tutkimuksesta, johon vastasi runsaat 300 tiedonkäyttäjää.

10.1.2019 Toimialoittaiset päästöt avuksi ilmastotalkoissa

Tehokkaat investoinnit ovat tie onnistumiseen, kirjoittaa Johanna Markkanen Tieto&trendit-artikkelissa. Millä toimi­aloilla ilma­päästöjen ja talous­kasvun suhde on optimaalinen? Tieto&trendit

10.1.2019 Nuorten tilasto-olympialaiset käynnistyvät taas

Kilpailu järjestetään nyt toista kertaa, viimeksi Suomi loisti osaamisellaan. Opi tilastotaitoja hauskassa kisassa, ilmoittaudu mukaan 31.1.2019 mennessä. Lue lisää kilpailusta

9.1.2019 Yhdyskuntajätteen kaatopaikkasijoitus häviämässä kokonaan

Kaatopaikalle sijoittamisen ovat korvanneet erilaiset jätteiden hyötykäyttömuodot. Yhdyskuntajätteiden energiahyödyntäminen on myös auttanut kasvihuonekaasupäästöjemme hillitsemisessä, kertoo yliaktuaari Juha Espo. Katso lisää videolta.

8.1.2019 Etsitkö tilastoja Suomen historian varhaisilta vuosilta – apua uudesta oppaasta

Mikä oli Suomen väkiluku vuonna 1749? Kuinka monta avioliittoa solmittiin vuonna 1803? Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastauksia uuden maksuttoman tiedonhaun oppaamme avulla.

8.1.2019 Pieni­tuloisimmat maksavat suhteellisesti eniten alveja

Arvonlisävero häivyttää progression vaikutuksen kokonaisveroasteessa, kirjoittaa Tuomas Parikka Tieto&trendit-artikkelissa.

8.1.2019 Tule korkeakouluharjoittelijaksi Tilastokeskukseen

Tarjoamme harjoittelupaikan yli 20 opiskelijalle. Monipuoliset tehtävät vaihtelevat tilastojen kehittämisestä viestintään ja graafiseen suunnitteluun. Tutustu harjoittelupaikkoihin

3.1.2019 Työelämätilastoilla juhlavuosi

Tilastokeskuksen työelämätilastot täyttävät tänä vuonna pyöreitä vuosia. Työvoimatutkimus saavuttaa 60 vuoden iän, ja työssäkäyntitilasto juhlii 30-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden aikana Tilastokeskus käyttää työelämätilastoihin liittyvässä sosiaalisen median viestinnässään aihetunnistetta #työelämätilastotjuhlii.

3.1.2019 Nopeammin, laadusta tinkimättä – kuinka se onnistuu?

Liikevaihtokuvaajat nopeutuvat tuntuvasti, ja kansantalouden tilinpidon painopiste siirtyy vuosinäkökulmasta neljännesvuosilaskentaan. Myös toimialoittaisiin liikevaihto- ja volyymi-indekseihin tulee merkittäviä sisällöllisiä muutoksia ja laajennuksia, kirjoittavat Satu Elho ja Paula Paavilainen Tieto&trendit-artikkelissaan.

2.1.2019 Enemmistö yrityksistä selviää kyselyistä vaivatta

Tilastokeskuksen kyselyyn vastaaminen vie yritykseltä keskimäärin 40 minuuttia. Yrityskeruita kehitetään vastaajapalautteen perusteella, kirjoittaa Anna Niemelä Tieto&trendit-blogissa.

 

Uutisarkisto vuosilta 1996-2018