Suomen virallinen tilasto

Aloittaneet ja lopettaneet yritykset

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Aloittaneiden yritysten määrä väheni edellisvuoden ensimmäiseen neljännekseen verrattuna
25.7.2017
Tilastokeskuksen mukaan uusien yritysten määrä väheni 4,3 prosenttia vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Toimialakohtaisesti eniten yrityksiä aloitti ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan toimialalla ja maakuntakohtaisesti eniten Uudellamaalla. Lopettaneiden yritysten määrä väheni 6,2 prosenttia vuoden 2016 neljännellä neljänneksellä edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Toimialakohtaisesti eniten yrityksiä lopetti kaupan toimialalla ja maakuntakohtaisesti eniten Uudellamaalla.

Seuraava julkistus:
24.10.2017

Kuvaus: Tilasto perustuu Tilastokeskuksen yritysrekisteriin sekä rekisterin lähdeaineistoina käytettävien Verohallinnon rekisteröintitietoihin. Tilasto kattaa yritykset, jotka ovat liiketoiminnasta tai kiinteistön käyttöoikeuden luovutuksesta arvonlisäverovelvollisia tai toimivat työnantajina. Tarkastelun ulkopuolelle jäävät säätiöt, aatteelliset yhdistykset, julkiset viranomaiset ja uskonnolliset yhteisöt. Tilastoon sisältyvät valtion liikelaitokset mutta eivät kuntien liikelaitokset.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: yritykset, toimialat.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Tilaston aikasarja katkeaa
24.7.2014
Tilaston aikasarja on katkaistu ja vuoden 2014 ensimmäisen neljänneksen aloitustietoja voi verrata ainoastaan vuoden 2013 aloittaneiden yritysten määrään, mutta ei sitä edeltävien periodien tietoihin.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Aloittaneet ja lopettaneet yritykset [verkkojulkaisu].
ISSN=1797-0660. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 23.10.2017].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/aly/index.html

Jaa