Suomen virallinen tilasto

Perheet

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Lasten määrän väheneminen on suurinta Etelä-Savossa
31.1.2020
Vuoden 2018 perhetilaston mukaan lapsiperheissä kasvoi yhteensä 1 037 995 lasta, mikä on 8 341 vähemmän kuin edellisvuonna. Perheissä kasvavia alaikäisiä lapsia on nyt 33 805 eli kolme prosenttia vähemmän kuin kymmenen vuotta sitten. Suurin muutos alaikäisten lasten määrässä on tapahtunut Etelä-Savossa, missä lasten määrä on pienentynyt 20 prosenttia. Kainuussa alaikäisten lasten määrä on pienentynyt 18 prosentilla. Uudellamaalla alaikäisiä lapsia on määrällisesti eniten, 323 103, ja määrä on kasvanut viidellä prosentilla kymmenen vuoden takaisesta. Myös Pirkanmaalla ja Ahvenanmaalla alaikäisten lasten määrän muutos on ollut positiivinen.

Seuraava julkistus:
22.5.2020

Kuvaus: Perheet muodostetaan vuoden vaihteessa Väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmän mukaan samassa asunnossa asuvista henkilöistä. Tilastossa on perheet ja lapsiperheet ja heidän väestötietonsa. Perheet luokitellaan lapsettomiin tai lasten kanssa asuviin avio- ja avopareihin, rekisteröityihin mies- ja naispareihin sekä yhden vanhemman perheisiin. Avoparit päätellään yhdessä asumisen perusteella. Tilastossa on puolisoiden/vanhempien ikä, kieli, kansalaisuus ja syntymämaa sekä jokaisen kotona asuvan lapsen ikä ja sukupuoli. Lapsiperheiksi luokitellaan perheet, joissa on alle 18-vuotiaita lapsia.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: avioliitto, avoliitto, kansalaisuus, lapset, lapsiperheet, perheet, rekisteröity parisuhde, uusperheet, yksinhuoltajaperheet.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Perheet-vuosikatsauksen julkistaminen siirtyy
21.11.2019

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Perheet [verkkojulkaisu].
ISSN=1798-3215. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 24.2.2020].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/perh/index.html