Suomen virallinen tilasto

Perheet

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Yhden vanhemman kanssa asuvien lasten osuus kasvaa lapsen iän myötä
5.12.2018
Tilastokeskuksen vuoden 2017 perhetilaston mukaan 89 prosenttia alle kolmevuotiaista lapsista asuu kahden vanhemman perheessä. Kymmenessä vuodessa osuus on pienentynyt kahdella prosenttiyksiköllä. Yhden vanhemman perheissä asuvien lasten osuus on puolestaan kasvanut kahdella prosenttiyksiköllä. Alle vuoden ikäisistä vauvoista 91 prosenttia asuu kahden vanhemman kanssa, yhdeksän prosenttia vain äitinsä kanssa.

Seuraava julkistus:
22.5.2019

Kuvaus: Perheet muodostetaan vuoden vaihteessa Väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmän mukaan samassa asunnossa asuvista henkilöistä. Tilastossa on perheet ja lapsiperheet ja heidän väestötietonsa. Perheet luokitellaan lapsettomiin tai lasten kanssa asuviin avio- ja avopareihin, rekisteröityihin mies- ja naispareihin sekä yhden vanhemman perheisiin. Avoparit päätellään yhdessä asumisen perusteella. Tilastossa on puolisoiden/vanhempien ikä, kieli, kansalaisuus ja syntymämaa sekä jokaisen kotona asuvan lapsen ikä ja sukupuoli. Lapsiperheiksi luokitellaan perheet, joissa on alle 18-vuotiaita lapsia.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: avioliitto, avoliitto, kansalaisuus, lapset, lapsiperheet, perheet, rekisteröity parisuhde, uusperheet, yksinhuoltajaperheet.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Perheet-vuosikatsauksen julkistaminen siirtyy
21.11.2018
Perheet 2017 -vuosikatsauksen 21.11.2018 julkaistavaksi ilmoitettujen tietojen julkistaminen siirtyy.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Perheet [verkkojulkaisu].
ISSN=1798-3215. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 21.4.2019].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/perh/index.html