Suomen virallinen tilasto

Rahoitustilinpito

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Kotitalouksien nettorahoitusvarat kasvoivat hieman vuoden 2018 toisella neljänneksellä
28.9.2018
Kotitalouksien rahoitusvarat kasvoivat 5,5 miljardia euroa vuoden 2018 toisen neljänneksen aikana. Neljänneksen lopussa kotitalouksilla oli rahoitusvaroja kuten talletuksia, osakkeita ja sijoitusrahasto-osuuksia 307,6 miljardin euron arvosta. Velkaa kotitalouksilla oli samaan aikaan 166,7 miljardia euroa, jossa oli lisäystä edelliseen neljännekseen 3,3 miljardia. Näiden muutosten seurauksena kotitalouksien rahoitusvarojen ja velkojen erotus eli nettorahoitusvarat kasvoivat huhti - kesäkuussa 2,2 miljardilla 140,9 miljardiin euroon. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rahoitustilinpitotilastosta.

Seuraava julkistus:
21.12.2018

Kuvaus: Rahoitustilinpito kuvaa kansantalouden kaikkien sektoreiden rahoitustaseita sekä rahoitustaloustoimia. Rahoitustaseet ovat tilastointijakson lopun rahoitussaamisten ja velkojen kantoja. Rahoitustaloustoimet puolestaan ovat tilastointijakson aikana tehtyjä taloustoimia, jotka vaikuttavat rahoitustaseisiin. Rahoitustilinpito on osa kansantalouden tilinpidon järjestelmää. Rahoitustilinpitotilaston yhteydessä julkaistaan tietoa myös niin sanotuista reaalivaroista. Reaalivaroihin kuuluvat valmistetut varat kuten esimerkiksi rakennukset ja varastot sekä valmistamattomat varat kuten esimerkiksi maa. Sektorin kokonaisvarat saadaan laskemalla yhteen rahoitus- ja reaalivarat.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: kansantalouden tilinpito, rahoitustase, rahoitustilinpito, sektorit, sijoitustoiminta, varallisuus, velat, velkaantumisaste.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Rahoitustilinpidossa käyttöön EKT 2010 -järjestelmä
1.10.2014

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Rahoitustilinpito [verkkojulkaisu].
ISSN=1795-4886. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 13.12.2018].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/rtp/index.html