Uutisia 12.1.2016

Käyttäjät luottavat Tilastokeskuksen tietoihin

Yli 90 prosenttia Tilastokeskuksen tietojen käyttäjistä pitää Tilastokeskuksen tuottamia tietoja luotettavina sekä riippumattomina ja puolueettomina. Tämä ilmenee Taloustutkimuksen toteuttamasta kyselystä, johon vastasi vajaat 500 tiedonkäyttäjää.

Valtaosa Tilastokeskuksen tiedonkäyttäjistä etsii tietoa verkkosivuilta. Verkkosivut saavat käyttäjiltä kiitosta, mutta myös kehittämisehdotuksia muun muassa tiedon löydettävyyden ja sivuston rakenteen parantamiseksi. Käyttäjät pitävät myös henkilökohtaista palvelua tärkeänä ja arvioivat Tilastokeskuksen asiakaspalvelun hyväksi.

Kouluarvosanoilla mitattuna tiedonkäyttäjien keskiarvo Tilastokeskuksen eri palveluille on 8,3, mikä on vuodesta 1992 tehtyjen käyttäjäkyselyiden toiseksi paras arvosana.

– Tilastokeskuksen käytetyimpien palveluiden joukkoon on noussut myös avoin data, johon olemme panostaneet paljon viime vuosina. Tilastokeskuksen sosiaalisen median palveluita kuten Tieto&trendit-blogia tai Tilastotohtorin Facebook-sivuja ei sen sijaan tunneta vielä kovin hyvin, toteaa kehittämispäällikkö Reija Helenius.

– Tänä vuonna Tilastokeskus käynnistää muun muassa verkkopalveluihin liittyviä kehittämishankkeita. Käyttäjien antama palaute on meille arvokasta tässä kehittämistyössä, kertoo kehittämispäällikkö Markku Huttunen.

Lisätietoja: kehittämispäällikkö Reija Helenius 029 551 3677, kehittämispäällikkö Markku Huttunen 029 551 3337

Jaa