Uutisia 20.10.2016

Satavuotias Suomi tilastoissa

Euroopan tilastopäivää vietetään 20.10.2016. Tilastokeskus julkaisee tilastopäivänä Satavuotias Suomi -sivuston, jonne kootaan itsenäisyyden juhlavuoden 2017 aikana tilastotietoja maamme kehityksestä ja suomalaisten elämästä. 

Suomen itsenäisyyden vuosikymmeniin mahtuu useita yhteiskunnallisia, taloudellisia ja teknologisia murroksia. Ne näkyvät selvästi myös yhteiskuntaa kuvaavissa tilastoissa. Juhlavuoden kuluessa Satavuotias Suomi -sivustolla esitellään itsenäisyyden aikaa tilastojen valossa sekä juhlavuoden tapahtumia. Nyt sivustolta löytyy esimerkiksi vuonna 1917 julkaistu Suomen tilastollinen vuosikirja ja tiedot koululaisille tarkoitetusta tilastojulistekilpailusta.

Koko Suomen juhla

Itsenäisen Suomen juhlavuosi on koko kansan juhla. Juhlavuoden tapahtumia organisoivat monet organisaatiot ja yhdistykset. Juhlintaa kokoaa ja koordinoi valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -hanke.

Tilastokeskus on mukana esittelemässä Suomea ja suomalaisuutta tilastotiedon näkökulmasta myös juhlavuoden kunniaksi perustetulla suomifinland100.fi-sivustolla.

Tilastokeskuksen Satavuotias Suomi -sivusto

Jaa