Uutisia 2.8.2019

Tilastokeskus julkaisee chatfiction-sarjan Instagramissa

Tilastokeskuksessa työskentelevät korkeakouluharjoittelijat ovat käsikirjoittaneet ja toteuttaneet kolmeosaisen chatfiction-sarjan. Chatfictionilla tarkoitetaan lyhyttä sosiaalisessa mediassa tapahtuvaa fiktiivistä keskustelua, joka on tallennettu videomuotoon.

Chatfictionissa katsoja pääsee seuraamaan hahmojen välistä viestittelyä päähenkilön puhelimen ruudulta. Tekstin lisäksi viestiketjuihin ilmestyy valokuvia.

Tilastokeskuksen chatfictionin päähenkilö on fiktiivinen korkeakouluopiskelija Emma. Sarjan ensimmäisessä osassa hän on hakenut harjoittelijaksi Tilastokeskukselle ja jännittää, tuleeko valituksi. Tarina jatkuu kahdessa seuraavassa osassa.

Ensimmäinen osa on katsottavissa tänään Instagram Storiessa Tilastokeskuksen tilillä. Seuraavat jaksot ilmestyvät viikon välein perjantaina 9. ja 16.8. Seuraavan viikon maanantaina chatfiction-jaksot löytyvät myös Tilastokeskuksen Facebook-, Twitter- ja Youtube-tileiltä.

Suomessa chatfiction-sarjoja on tehty vielä melko vähän. Maailmalla vastaavia sarjoja on kuitenkin runsaasti, ja ne ovat houkutelleet katsojiksi erityisesti nuoria.

Lisätietoja:
viestintäpäällikkö Mervi Ukkonen p. 029 551 2235
viestinnän korkeakouluharjoittelija Tarmo Ylhävuori p. 029 551 3058
etunimi.sukunimi@tilastokeskus.fi

Jaa