Asiantuntija-artikkelit ja ajankohtaisblogit
Sivuston näkymät
  • Tämä juttu on arkistoitua sisältöä, joka tarjotaan luettavaksi sellaisenaan. Tämän vuoksi siinä voi olla saavutettavuusongelmia.

Napoleonin jäljitys toimii yhä

4.11.2014
Twitterissä: @MetsaMaija
Tieto&trendit-blogi, avatar

Napoleonin tuhoisana tunnettu sotaretki Moskovaan vuonna 1812 ja viitisensataa yritysmaailman edustajaa Finlandia-talolla viime viikolla. Miten ne liittyvät toisiinsa?

Charles Joseph Minardin vaikuttava kuvio vuodelta 1869 heijastui suurelle valkokankaalle, kun visualisoinnista ja interaktiosta väitellyt Patrik Lundblad aloitti esityksensä. Ja herätti Visualize Your World 2014 -tapahtuman kuulijat päivän teemaan: visualisoinnin voimaan yritystiedon analyysityökaluna.

Kankeista ohjelmista ja kaiken kirjavista raporteista koostuva yritysdata jää helposti kuvailevalle tasolle. Ennustavaan analyysiin päästään ani harvoin. Yritysdatan yhdistävä ja diagnosoinnin mahdollistava visualisointityökalu sen sijaan tarjoaa nopeita liikkeitä palvelevan ratkaisun – ainakin seminaaripuheenvuorojen ja yritysesimerkkien perusteella.

Paitsi yrityselämän tarpeisiin myös yhteiskunnallisen tiedon peruslähteille tarvitaan demokratisoivia työkaluja. Sovelluksia joilla kuka tahansa voi helposti möyhiä ja analysoida yhä enemmän tarjolla olevaa avointa dataa. Muun muassa Hans Roslingin innoittamana monet tilastotiedon tuottajat ympäri maailmaa tarjoavat entistä enemmän interaktiivisia sovelluksia, visualisointeja ja data-animointeja.

Mitä voimme oppia Napoleonista, kysyttiin 20 vuotta sitten Tieto&trendit-lehden edeltäjässä Tietoajassa.

Mitä voimme oppia Napoleonista, kysyttiin 20 vuotta sitten Tieto&trendit-lehden edeltäjässä Tietoajassa.

Paljonkin, jos Vesa Kuuselaan ja tämän päivän visualisointiguruihin on uskominen. Valtava määrä dataa tiivistyy tarinaksi.

 

 

Blogikirjoitukset eivät ole Tilastokeskuksen virallisia kannanottoja. Asiantuntijat kirjoittavat omissa nimissään ja vastaavat kukin omista kirjoituksistaan.

Lue samasta aiheesta:

tk-icons