Siirry etusivulle - Tilastokeskus
Tieto&trendit - etusivulle

Napoleonin jäljitys toimii yhä


Napoleonin tuhoisana tunnettu sotaretki Moskovaan vuonna 1812 ja viitisensataa yritysmaailman edustajaa Finlandia-talolla viime viikolla. Miten ne liittyvät toisiinsa?


Charles Joseph Minardin vaikuttava kuvio vuodelta 1869 heijastui suurelle valkokankaalle, kun visualisoinnista ja interaktiosta väitellyt Patrik Lundblad aloitti esityksensä. Ja herätti Visualize Your World 2014 -tapahtuman kuulijat päivän teemaan: visualisoinnin voimaan yritystiedon analyysityökaluna.


Kankeista ohjelmista ja kaiken kirjavista raporteista koostuva yritysdata jää helposti kuvailevalle tasolle. Ennustavaan analyysiin päästään ani harvoin. Yritysdatan yhdistävä ja diagnosoinnin mahdollistava visualisointityökalu sen sijaan tarjoaa nopeita liikkeitä palvelevan ratkaisun – ainakin seminaaripuheenvuorojen ja yritysesimerkkien perusteella.


Paitsi yrityselämän tarpeisiin myös yhteiskunnallisen tiedon peruslähteille tarvitaan demokratisoivia työkaluja. Sovelluksia joilla kuka tahansa voi helposti möyhiä ja analysoida yhä enemmän tarjolla olevaa avointa dataa. Muun muassa Hans Roslingin innoittamana monet tilastotiedon tuottajat ympäri maailmaa tarjoavat entistä enemmän interaktiivisia sovelluksia, visualisointeja ja data-animointeja.


Mitä voimme oppia Napoleonista, kysyttiin 20 vuotta sitten Tieto&trendit-lehden edeltäjässä Tietoajassa.


Paljonkin, jos Vesa Kuuselaan ja tämän päivän visualisointiguruihin on uskominen. Valtava määrä dataa tiivistyy tarinaksi.

Avainsanat:

Miksi tätä sisältöä ei näytetä?

Tämä sisältö ei näy, jos olet estänyt evästeiden käytön. Jos haluat nähdä sisällön, tarkista evästeasetuksesi.