Suomen virallinen tilasto

Majoitustilasto

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät 29 prosenttia joulukuussa 2020
28.1.2021
Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät Suomen majoitusliikkeissä 29,4 prosenttia viime vuodesta ja heille tilastoitiin 0,7 miljoonaa yöpymisvuorokautta joulukuussa 2020. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella kotimaiset yöpymiset vähenivät 21,3 prosenttia, kun pääkaupunkiseudulla laskua kertyi 57,5 prosenttia edellisvuodesta. Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät edellisvuodesta 91,8 prosenttia ja ulkomaalaisille yöpymisiä tilastoitiin 60 000. Kaikkiaan yöpymisiä oli yhteensä 0,76 miljoonaa, mikä oli 57,1 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Luvut ovat Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotietoja ja ne on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

Kuvaus: Majoitustilasto kuvaa majoituspalvelujen tarjontaa ja käyttöä sekä tietoja palvelujen käyttäjistä ja yöpymisten määristä. Tarjontaa esitetään majoitusliikkeiden huone -ja vuodekapasiteetin määrällä, käyttö lasketaan myytyjen huoneiden osuudella käytettävissä olevasta huoneiden määrästä (käyttöaste). Majoituspalvelujen kysyntää mitataan myös yöpymisten määrillä. Palvelujen käyttäjät on jaettu koti- ja ulkomaisiin matkailijoihin.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: hotellit, kotimaanmatkailu, majoitusliikkeet, majoitustoiminta, matkailu, ulkomaalaiset.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Majoitustilaston tietokantataulukoiden EU-maaryhmä muuttunut
27.2.2020
Majoitustilaston tietokantataulukoissa käytetty EU-maaryhmä ei enää sisällä Britanniaa, joka erosi Euroopan unionista 31.1.2020.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Majoitustilasto [verkkojulkaisu].
ISSN=1799-6309. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 25.2.2021].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/matk/index.html