Suomen virallinen tilasto

Majoitustilasto

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät 74 prosenttia toukokuussa 2020
25.6.2020
Koronaviruksesta johtuvan markkinatilanteen vuoksi kotimaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät Suomen majoitusliikkeissä 74,4 prosenttia viime vuodesta ja heille tilastoitiin 0,28 miljoonaa yöpymisvuorokautta toukokuussa 2020. Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät edellisvuodesta 95,7 prosenttia ja ulkomaalaisille yöpymisiä tilastoitiin 0,02 miljoonaa. Kaikkiaan yöpymisiä oli yhteensä 0,3 miljoonaa, mikä oli 80,7 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.244 hotellia oli suljettuna koko toukokuun ajan ja lisäksi 39 osan kuukaudesta. Luvut ovat Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotietoja ja ne on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

Seuraava julkistus:
30.7.2020

Kuvaus: Majoitustilasto kuvaa majoituspalvelujen tarjontaa ja käyttöä sekä tietoja palvelujen käyttäjistä ja yöpymisten määristä. Tarjontaa esitetään majoitusliikkeiden huone -ja vuodekapasiteetin määrällä, käyttö lasketaan myytyjen huoneiden osuudella käytettävissä olevasta huoneiden määrästä (käyttöaste). Majoituspalvelujen kysyntää mitataan myös yöpymisten määrillä. Palvelujen käyttäjät on jaettu koti- ja ulkomaisiin matkailijoihin.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: hotellit, kotimaanmatkailu, majoitusliikkeet, majoitustoiminta, matkailu, ulkomaalaiset.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Majoitustilaston tietokantataulukoiden EU-maaryhmä muuttunut
27.2.2020
Majoitustilaston tietokantataulukoissa käytetty EU-maaryhmä ei enää sisällä Britanniaa, joka erosi Euroopan unionista 31.1.2020.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Majoitustilasto [verkkojulkaisu].
ISSN=1799-6309. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 3.7.2020].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/matk/index.html