Suomen virallinen tilasto

Majoitustilasto

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Ulkomaisten matkailijoiden yöpymisten kasvu taittui toukokuussa 2018
6.7.2018
Ulkomaisten matkailijoiden yöpymisten määrä väheni Suomen majoitusliikkeissä toukokuussa 2018. Heille tilastoitiin vajaat 413 000 yöpymisvuorokautta, mikä oli 3,9 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Sitä vastoin kotimaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät 2,2 prosenttia ja he yöpyivät majoitusliikkeissä runsaat miljoonaa kertaa. Kaikkiaan Suomen majoitusliikkeissä kirjattiin vajaat 1,5 miljoonaa yöpymisvuorokautta, mikä oli lähes saman verran kuin toukokuussa 2017, lisäystä vain 0,4 prosenttia. Luvut ovat Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotietoja ja ne on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

Seuraava julkistus:
9.8.2018

Kuvaus: Majoitustilasto kuvaa majoituspalvelujen tarjontaa ja käyttöä sekä tietoja palvelujen käyttäjistä ja yöpymisten määristä. Tarjontaa esitetään majoitusliikkeiden huone -ja vuodekapasiteetin määrällä, käyttö lasketaan myytyjen huoneiden osuudella käytettävissä olevasta huoneiden määrästä (käyttöaste). Majoituspalvelujen kysyntää mitataan myös yöpymisten määrillä. Palvelujen käyttäjät on jaettu koti- ja ulkomaisiin matkailijoihin.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: hotellit, kotimaanmatkailu, majoitusliikkeet, majoitustoiminta, matkailu, ulkomaalaiset.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Muutoksia Majoitustilaston kohdejoukossa
8.3.2018
Majoitustilaston kohdejoukkoa on tarkistettu ja siihen on lisätty muutamia hotelli- ja hostellitoimialoilla toimivia majoitusliikkeitä vuoden 2017 tammikuun tiedoista alkaen.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Majoitustilasto [verkkojulkaisu].
ISSN=1799-6309. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 17.7.2018].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/matk/index.html

Jaa