Suomen virallinen tilasto

Palvelualojen liikevaihtokuvaaja

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Palveluiden liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa 5,7 prosenttia vuodentakaisesta
14.9.2018
Tilastokeskuksen mukaan palvelualojen liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa 5,7 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Kaikki palvelutoimialat kasvoivat vuodentakaisesta vastaavasta ajanjaksosta. Ripeintä kehitys oli hallinto- ja tukipalvelutoiminnan (+9,3 %) toimialalla sekä ammatillisessa, tieteellisessä ja teknisessä toiminnassa (+7,6 %). Kiinteistöalan toiminta (+7,0 %) kasvoi niin ikään voimakkaasti vuodentakaisesta. Maltillisimmin liikevaihto kohosi informaation ja viestinnän toimialalla (+2,4 %). Palvelualoissa ei ole mukana kaupan toimialoja.

Seuraava julkistus:
15.10.2018

Kuvaus: Palvelualojen liikevaihtoindeksi kuvaa palvelualojen (pois lukien kaupan toimialat) yritysten liikevaihdon kehitystä. Liikevaihtoa kuvataan toimialojensa suurimpien yritysten osalta myyntitiedustelussa kysyttävällä liikevaihdolla ja muiden yritysten osalta Verohallinnon oma-aloitteisten verojen aineistosta saatavilla myyntitiedoilla. Liikevaihto ei sisällä arvonlisäveroa.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: indeksit, liikevaihto, palvelujen tuottajahintaindeksi, palvelut, suhdannevaihtelut, toimialat, tuottajahinnat.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Palvelualojen liikevaihtokuvaajan perusvuosi vaihtuu
4.4.2018
Palvelualojen liikevaihtokuvaajassa siirrytään käyttämään perusvuotta 2015=100 tammikuun 2018 tiedoista alkaen.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Palvelualojen liikevaihtokuvaaja [verkkojulkaisu].
ISSN=1799-0971. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 24.9.2018].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/plv/index.html