Uutisia 26.3.2019

Tilastojulkistukset julkaistaan 7.5. alkaen klo 8

Tilastokeskus aikaistaa tilastojulkistuksiaan siten, että jatkossa julkistukset julkaistaan verkkosivuilla jo klo 8. Nykyinen julkistusaika on klo 9. Muutos koskee kaikkia tilastojulkistuksia 7.5. alkaen.

Julkistusten aikaistamisella reagoidaan erityisesti median käytössä tapahtuneisiin muutoksiin. Muutoksen tavoitteena on lisätä uuden tiedon saatavuutta varhaisemmin aamulla ja vahvistaa laadukkaan ja tutkitun tilastotiedon käyttöä ja vaikuttavuutta, kertoo tietopalvelujohtaja Hannele Orjala Tilastokeskuksesta.

Median käyttö on siirtynyt aiempaa enemmän sähköiseen ja digitaaliseen mediaan, jossa tiedon tarpeen ja käytön paras ajankohta on nykyistä julkistusaikaa aikaisemmin.

Orjalan mukaan muutoksella vastataan käyttäjien toiveisiin. Nykyisellään tuoreimman tilastotiedon on koettu olevan käytettävissä liian myöhään. Erityisesti sähköisen median toimijat ovat toivoneet nykyistä aikaisempaa julkistusaikaa. Muutoksella Tilastokeskus haluaa lisätä tilastotiedon käyttöä yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Lisätietoja: tietopalvelujohtaja Hannele Orjala p. 029 551 3582 ja viestintäpäällikkö Mervi Ukkonen p. 029 551 2235, etunimi.sukunimi@stat.fi

Jaa