Toimialaluokitus 2008
10200
Kalan, äyriäisten ja nilviäisten jalostus ja säilöntä
[1]
Sisältää
- kalojen, äyriäisten ja nilviäisten jalostus ja säilöntä: kuivaus, kypsennys, savustus, suolaus jne.
- kala-, äyriäis- ja nilviäistuotteiden valmistus: kalafileet, mäti, kaviaari, kaviaarin kaltaiset tuotteet jne.
- kalajauhon valmistus ihmisravinnoksi ja eläinten rehuksi
- kalatuotteiden pakastus
- ihmisravinnoksi sopimattoman jauhon ja nesteeseen liukenevien valmisteiden tuotanto kalasta ja muista vesieliöistä [1]
Sisältää myös
- kalan jalostus ja säilöntä siihen erikoistuneilla aluksilla (tehdaslaivoilla)
- merilevän jalostus [1]
Tähän ei kuulu
- kalan jalostus ja säilöntä kalastusaluksilla (03110)
- öljyjen ja rasvojen valmistus kaloista ja muista meren eliöistä (10410)
- valmisaterioiden tai einesten valmistus kalasta (10850)
- kalaa sisältävien ruokasalaattien valmistus (10850)
- kalaliemikuutioiden ja pussikeittojen valmistus (10890)
- valaanlihan jalostus maissa tai siihen erikoistuneilla aluksilla (10110) [1]
Hakusana
- graavikalan valmistus
- jauhetun jäädytetyn kalan valmistus
- kalafileiden valmistus, jäähdytys ja jäädytys
- kalajauhon (ei rehuksi aiotun) valmistus
- kalajauhon (rehuksi aiotun) valmistus
- kalajauhorehujen valmistus
- kalan graavaus
- kalan jalostus
- kalan kylmäsavustus
- kalan savustamot
- kalan säilöntä
- kalanjalostus (tehdasaluksilla)
- kalanjalostus (tehdaslaivoilla)
- kalasäilykkeiden valmistus
- kalatuotteiden valmistus
- kalauutteiden valmistus
- kalojen suolaus, kuivaus, savustus, säilöntä ja pakastus
- kaviaarin valmistus
- kirjolohen mädin pakastaminen
- mateen mädin pakastaminen
- meren eliöiden suolaus, savustus, säilöntä ja pakastus
- merilevän jalostus
- merilevän kuivaus
- muikun mädin pakastaminen
- mädin (myös kaviaarin) valmistus
- nilviäisten jalostus
- nilviäisten säilöntä
- paloitellun jäädytetyn kalan valmistus
- rahtityö (kalansavustamo)
- rapujen säilöntä ja pakastus
- savustamo (kala)
- siian mädin pakastaminen
- tehdasalukset
- äyriäisten jalostus
- äyriäisten säilöntä
- äyriäisuutteiden valmistus
- rehujen valmistus kalajauhosta
- kalan sulatus, päiden sekä sisälmysten poistaminen, paloittelu ja lopuksi uudelleenpakastus
...