Ajankohtaista

Uutiset

27.5.2022 Väestöllisen keskipisteen vauhti on hidastunut huomattavasti – ja heilahtanut länteen

Suomen väestöllinen keskipiste, Weberin piste, on liikkunut Hämeenlinnan Hauholla enää vain 460 metriä, kirjoittaa Pasi Piela Tieto&trendit-blogissa. Vuoden 2021 lopun tiedoin päivitetty pistekartta osoittaa myös keskipisteen heilahduksen länteen.
 

25.5.2022 Parisuhdeväkivallan kokemukset yleisiä Suomessa – lisätietoja webinaarissa 15.6.2022

Sukupuolistunut väkivalta ja lähisuhdeväkivalta on vakava ongelma Suomessa. Joka kolmas nainen ja joka kuudes mies on elämänsä aikana kokenut fyysistä parisuhdeväkivaltaa tai sillä uhkailua. Sukupuolistunut väkivalta ja lähisuhdeväkivalta Suomessa 2021 -tutkimus on laajin pitkään aikaan toteutettu väestöä koskeva kysely aiheesta Suomessa ja tarjoaa myös kansainvälisesti vertailukelpoista tietoa.

25.5.2022 Pohjoismaisten scale-up-yritysten määrä on vähentynyt, mutta taloudellinen merkitys kasvanut

Nopeasti kasvavien kasvuyritysten eli scale-up-yritysten lukumäärä on Pohjoismaissa vähentynyt 12 prosenttia kasvukaudella 2017–2020 vuosien 2016–2019 kasvukauteen verrattuna.  Samaan aikaan scale-up-yritysten liikevaihto ja henkilötyövuosien määrä on kuitenkin kasvanut voimakkaasti.

Lisää uutisia

Venäjän hyökkäys - tilastotietoa vaikutuksista

Venäjän hyökkäys Ukrainaan vaikuttaa Suomeen ja suomalaisiin monin eri tavoin.

Uudistimme verkkosivujamme

Mikä verkkosivuillamme uudistui? Tutustu muutoksiin!

Tilaa tuoreimmat tiedot sähköpostiisi

Voit tilata tuoreita tilastotietoja koskevia uutisviestejä tai perjantaisin ilmestyvän uutiskoosteen sähköpostiisi. Uutiskoosteesta löydät viikon uutisten ja Tieto&Trendit-artikkelien lisäksi aikataulun seuraavan viikon tilastotiedon julkistuksista sekä tietoa lähiajan tapahtumista.

Lue tuorein uutiskooste 16.-22.5.2022

Sidosryhmäkirje

Tieto&trendit – ajankohtaiset artikkelit ja blogit

Tieto&trendit-verkkojulkaisun asiantuntija-artikkelit pureutuvat ajankohtaisiin ilmiöihin ja kehitystrendeihin tilasto- ja tutkimustiedon valossa. Blogeissa asiantuntijamme tuovat yhteiskunnalliseen keskusteluun näkemyksiään. 

Yhteystiedot

Päivitetty 13.5.2022