Ajankohtaista

Uutiset

15.10.2021 Rikosten tilastointi ei ole yksinkertaista

Rikosten tilastointi riippuu paljolti siitä, miten poliisi tallentaa tiedot järjestelmäänsä, kirjoittaa Kimmo Haapakangas Tieto&trendit-blogissa. Tilastokeskus ei tee suuria muutoksia poliisilta tulevaan aineistoon.

15.10.2021 Omaisuusrikokset selvässä laskussa – asuntomurtoja tehty kuluvana vuonna vähiten vuosikymmeneen

Omaisuusrikoksia on tehty kuluvana vuonna selvästi viimevuotista vähemmän. Erityisen selvä lasku on nähty asuntomurroissa. Asuntoihin ja vapaa-ajan asuntoihin tehtyjen murtojen määrä väheni tammi-syyskuussa noin 22 prosenttia viimevuotisesta.

12.10.2021 Köyhyysriskissä elää Suomessa reilut 100 000 lasta

Valtaosa, runsaat 900 000 lasta, on köyhyysriskin ulkopuolella, kirjoittaa Pekka Ruotsalainen Tieto&trendit-artikkelissa. Herkimmin pienituloisimpiin tuloluokkiin sijoittuvat pikkulapset sekä monilapsisten ja ulkomaalaistaustaisten perheiden lapset.

Lisää uutisia

Asiantuntijoita teemoittain

Kaipaatko haastateltavaa tai puhujaa seminaariin? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

Tiedon laatua kehitetään yhdessä

Tiedon laatukriteerit ja niiden mittarit tulevat lausuttavaksi syyskuussa lausuntopalveluun. Tavoitteena on lisätä julkishallinnon tietojen käyttöä.

Tilaa tuoreimmat tiedot sähköpostiisi

Voit tilata tuoreita tilastotietoja koskevia uutisviestejä tai perjantaisin ilmestyvän uutiskoosteen sähköpostiisi. Uutiskoosteesta löydät viikon uutisten ja Tieto&Trendit-artikkelien lisäksi aikataulun seuraavan viikon tilastotiedon julkistuksista sekä tietoa lähiajan tapahtumista.

Lue tuorein uutiskooste 18.-24.10.2021

Siirry tilauslomakkeelle

Seuraa tilastojulkistuksia RSS-syötteiden avulla

Tieto&trendit – ajankohtaiset artikkelit ja blogit

Tieto&trendit-verkkojulkaisun asiantuntija-artikkelit pureutuvat ajankohtaisiin ilmiöihin ja kehitystrendeihin tilasto- ja tutkimustiedon valossa. Blogeissa asiantuntijamme tuovat yhteiskunnalliseen keskusteluun näkemyksiään. 

Yhteystiedot

Päivitetty 15.10.2021