Ajankohtaista

Uutiset

15.7.2024 Inflaatio hidastuu edelleen – elintarvikkeiden hinnat viime vuoden tasolla

Kuluttajahintojen vuosimuutos oli kesäkuussa 1,3 %, kun se vuoden alussa tammikuussa oli 3,3 %. Euroopan keskuspankin EKP:n käyttöön tuotettavan yhdenmukaistetun kuluttajahintaindeksin (YKHI) vuosimuutos oli kesäkuussa 0,5 %, kun se vuoden alussa oli 1,1 %. Yhdenmukaistettuun kuluttajahintaindeksiin eivät vaikuta omistusasumisen, korkojen tai rahapelien hintakehitys.

12.7.2024 Konkurssiin haettujen yritysten määrä kesäkuussa edelleen kasvussa, palvelualoilla suurin konkurssiriski

Kesäkuussa pantiin vireille 252 konkurssia. Tämä on 13 konkurssia enemmän kuin vuotta aiemmin. Konkurssihakemuksista noin puolet oli palvelualoilla ja viidennes kaupan alalla. 

8.7.2024 Palkka- ja palkkiotulojen mediaani toukokuussa 3 318 euroa

Kokeellisen tulorekisterin palkat ja palkkiot -tilaston mukaan toukokuussa palkka- ja palkkiotulojen mediaani oli 3 318 euroa. Palkkatulonsaajien palkkojen ja palkkioiden mediaani oli 3 366 euroa eli 5,5 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Miesten mediaanitulo kasvoi 7,2 % ja naisten 4,5 %.

Lisää uutisia

Tilaa tuoreimmat tiedot sähköpostiisi

Voit tilata tuoreita tilastotietoja koskevia uutisviestejä tai perjantaisin ilmestyvän uutiskoosteen sähköpostiisi. Uutiskoosteesta löydät viikon uutisten ja Tieto&trendit-artikkelien lisäksi aikataulun seuraavan viikon tilastotiedon julkistuksista sekä tietoa lähiajan tapahtumista.

Lue tuorein uutiskooste uutisviestipalvelussa

Lue tai tilaa sidosryhmäkirje

Lue tai tilaa opettajauutiskirje

Tieto&trendit – ajankohtaiset artikkelit ja blogit

Tieto&trendit-verkkojulkaisun asiantuntija-artikkelit pureutuvat ajankohtaisiin ilmiöihin ja kehitystrendeihin tilasto- ja tutkimustiedon valossa. Blogeissa asiantuntijamme tuovat yhteiskunnalliseen keskusteluun näkemyksiään. 

Yhteystiedot

Päivitetty 5.7.2024