Vastaajille lähetetyt kirjeet
Olemme lähettäneet kyselyn vastaajille kirjeen, kun kysely alkoi. Tutustu kirjeeseen!
Tiedonkeruussa kysytään pakollista työeläkevakuuttamista hoitavien yksiköiden taloudellisen toiminnan eriä. Tietoja kerätään kuudelta suurimmalta julkisen ja yksityisen sektorin pakollista työeläkevakuuttamista hoitavalta yksikköltä.
Tietoja käytetään kansantalouden tilinpidon neljännesvuositilastojen laadintaan sekä budjettikehysdirektiivin vaatimusten täyttämiseen.
Jokainen vastaus parantaa keräämiemme tietojen luotettavuutta. Näin varmistamme, että kyselyiden tulokset ja niistä laaditut tilastot ovat korkealuokkaisia ja antavat oikean kuvan tutkittavasta aiheesta.
Kirjaudu lomakkeelle painikkeesta Siirry vastaamaan joko Suomi.fi-tunnistautumisen kautta tai Tilastokeskuksen lähettämillä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Katso lisätietoja osiosta Tunnistautumisohjeet.
Jos yrityksesi on saanut meiltä sähköpostin, voit seurata sen ohjeita.
Voit tutustua kysymyksiin ohjetiedostoista löytyvän vastausohjeen avulla. Lisäohjeita löydät myös verkkolomakkeelta.
Voit täydentää ja muuttaa lomakkeelle ilmoittamiasi tietoja myöhemmin.
Kirjaudu lomakkeelle Suomi.fi-tunnistautumisen kautta tai Tilastokeskuksen lähettämillä käyttäjätunnuksella ja salasanalla.
Suomi.fi-kirjautuminen organisaatiovastaajana edellyttää, että olet organisaatiosi kautta saanut valtuuden vastata kyselyyn. Valtuuttaminen tehdään Suomi.fi-palvelussa. Tilastokeskuksen ohjeet valtuuttamiseen ja tunnistautumiseen liittyen ohessa.
Koska vastaat organisaation puolesta, tarvitset Suomi.fi-tunnistautumiseen organisaatioltasi valtuuden. Tarvittavan valtuuden nimi on Yritys- ja yhteisötiedonkeruisiin vastaaminen.
Olemme lähettäneet kyselyn vastaajille kirjeen, kun kysely alkoi. Tutustu kirjeeseen!
Tietoja käytetään kansantalouden tilinpidon neljännesvuositilastojen laadintaan sekä budjettikehysdirektiivin vaatimusten täyttämiseen. Kansantalouden tilinpidossa esitetään Suomen talouden tilaa ja kehitystä kuvaavat keskeiset tunnusluvut kuten bruttokansantuote. Neljännesvuositilinpito kuvaa systemaattisesti Suomen taloutta samoin käsittein ja määritelmin kuin kansantalouden vuositilinpito, mutta karkeammalla tasolla.
Tiedonkeruun aineistoa käytetään seuraavissa tilastoissa:
Tilastoista on hyötyä yrityksillekin. Tilastojen avulla yritykset voivat seurata esimerkiksi palkkakehitystä tai kaupan kehitystä Suomessa. Mitä kattavampia tietoja saamme yrityksistä, sitä paremmin tilastomme kuvaavat yritysten toimintaa. Yritykset saavat silloin parempia tilastoja oman päätöksentekonsa pohjaksi.
Kiitoksena vastaamisesta lomakkeen lopetussivulla on linkki yritystilastoista tehtyyn koosteeseen, jossa voi tarkastella tilastotietoja toimialoittain.
Lopetussivulta pääsee myös tilastojen aikaisempiin julkistuksiin ja sieltä voi tilata sähköpostiin maksutta uusimmat tilastouutiset valituista aiheista.
Kaikki tilastotarkoituksiin kerätyt tiedot ovat salassa pidettäviä. Tietoja käsiteltäessä huolehditaan siitä, ettei kenenkään yksityisyys tai liike- tai ammattisalaisuus vaarannu. Jokainen Tilastokeskuksen palveluksessa oleva on allekirjoittanut salassapitositoumuksen.
Jos yrityksesi on valittu vastaajaksi tiedonkeruuseen, Tilastokeskus ottaa aina etukäteen yhteyttä kirjeitse tai sähköpostilla. Yhteydenotossa kerrotaan, mitä tietoja kerätään ja mihin tarkoitukseen niitä käytetään.
Tiedonkeruissa, joissa kerätään henkilötietoja, käsittelyperusteena on yleensä EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (EU) 2016/679 6 artiklan 1 kohdan c alakohta, lakisääteisen tehtävän suorittaminen.
Käsittelemme tietoja luottamuksellisesti. Tiedot julkaistaan tilastoina ja tutkimuksina, joista ei voi tunnistaa yksittäisen yrityksen vastauksia. Tilastoaineistoja voidaan luovuttaa tilastollisiin selvityksiin ja tieteelliseen tutkimukseen.
Yrityksillä ja yhteisöillä on velvollisuus vastata Tilastokeskuksen tiedonkeruisiin. Tiedonantovelvollisuus perustuu tilastolakiin (280/2004).
Velvollisuudesta voi hakea vapautusta tilastolain 8 §:n perusteella, jos vastaamisesta aiheutuu kohtuutonta haittaa. Kohtuuton haitta tarkoittaa vastaajan poikkeavaa asemaa suhteessa muihin tiedonantajiin. Vapautusta voi hakea vain yksittäisistä kyselyistä, eikä Tilastokeskus voi myöntää yleistä vapautusta kaikista tiedonkeruista. Vapautus myönnetään määräajaksi, ja se voidaan myöntää kokonaan tai osittain.
Kun harkitsemme vapautuksen myöntämistä, otamme huomioon vastaajan mahdollisuudet antaa pyydetyt tiedot sekä tietojen merkityksen tilastojen tuottamisessa ja hyödyntämisessä.
Emme voi myöntää vapautusta yrityksen resurssipulan, kiireiden emmekä tietojen antamisesta johtuvan mahdollisen vaikeuden tai vastaavien seikkojen takia.
Jos harkitset vapautuspyynnön tekemistä, ole ensin yhteydessä meihin. Tiedonkeruun yhteystiedot löydät saatekirjeestä tai verkkosivuiltamme.
Voit hakea vapautusta vapaamuotoisella kirjallisella hakemuksella tai lomakkeella Hakemus tiedonantovelvollisuudesta vapauttamisesta (pdf).
Lataa tarvittaessa pdf-tiedoston täyttämistä varten maksuton Adobe Reader -ohjelma (adobe.com).
Yksilöi hakemuksessa tiedonkeruut, joista haet vapautusta. Voit lisätä hakemukseen liitteitä. Lähetä hakemus Tilastokeskuksen kirjaamoon.
Tämä sisältö ei näy, jos olet estänyt evästeiden käytön. Jos haluat nähdä sisällön, tarkista evästeasetuksesi.