Kesäkuussa 2024 pantiin vireille 252 konkurssia
Tilastokeskuksen mukaan kesäkuussa 2024 pantiin vireille 252 konkurssia, mikä on 13 konkurssia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Henkilötyövuosien määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 1 015, mikä on 70 henkilötyövuotta vähemmän kuin vuoden 2023 kesäkuussa.
Keskeisiä poimintoja
- Kesäkuussa 2024 konkurssiin haettujen yritysten 12 kuukauden liukuva vuosimuutos oli 17 %.
- Kesäkuussa 2024 konkurssihakemuksista noin puolet kohdistui palvelualoille ja viidennes kaupan alalle.
Kesäkuussa eniten konkurssiin haettuja yrityksiä oli palvelualoilla
Muiden palveluiden toimialalla haettiin konkurssiin 91 yritystä ja näissä konkurssiuhan alla oli 302 henkilötyövuotta. Teollisuuden alan yrityksiä oli vastaavasti 27 kappaletta ja henkilötyövuosia 226. Kaupan alalla oli 202 henkilötyövuotta yhteensä 47 yrityksessä. Toimialoista neljänneksi eniten työpaikkoja oli konkurssiuhan alla rakennustoiminnassa, jossa oli 140 henkilötyövuotta yhteensä 53 yrityksessä.
Muiden palveluiden päätoimiala käsittää mm. informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan, kiinteistöalan toiminnan, ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan, hallinto- ja tukipalvelut, koulutuspalvelut, terveys- ja sosiaalipalvelut sekä taide-, viihde- ja virkistystoiminnan.
Majoitus- ja ravitsemistoiminnan konkurssihakemuksista puolet Helsingistä
Kaupungeista eniten konkurssihakemuksia oli Helsingissä, missä 54 yritystä haettiin konkurssiin. Näistä 7 kohdistui majoitus- ja ravitsemisalan yrityksiin. Toiseksi eniten konkurssihakemuksia oli Vantaalla, yhteensä 17 hakemusta. Suurimmassa osassa Suomen kunnissa, myös joissain isoissa kaupungeissa kuten Turussa ja Kuopiossa, konkurssiin haettiin vähemmän kuin viisi yritystä.
Tietokantataulukot
Poimi tarvitsemiasi tietoja taulukoiksi, tarkastele tietoja kuvioina tai lataa dataa käyttöösi.
- Toimiala_luok
- Kunta
- Toimiala
- Oikeudellinen muoto
Tulevat julkaisut
Dokumentaatio
Kuvaus tilaston tuottamisesta, käytetyistä menetelmistä ja laadusta.
Siirry tilaston dokumentaatioon