Näillä sivuilla kuvattavat käsitteet ovat sanoja ja ilmauksia, joita käytetään tilastoissa tietyssä, rajatussa merkityksessä. Arkipuheessa sanalla voi olla eri merkitys. Kunkin määritelmän yhteydestä löydät tiedon, missä tilastoissa käsitettä käytetään.
Jos etsit tilastolukuja, siirry määritelmästä tilaston sivulle.
Oppilaitos
Oppilaitoksella tarkoitetaan sellaista hallinnollista yksikköä, jolla on rehtori tai muu johtaja, jonka palveluksessa ovat opettajat ja muu henkilökunta (työnantajan rooli), jolla on tilinpito- tai muu asiakirjojen laatimisvelvollisuus, jonka opiskelijoiksi opiskelijat rekisteröidään, jonka toimintaa laki tai asetus säätelee, joka noudattaa valtakunnallista opetussuunnitelmaa ja jota julkinen viranomainen rahoittaa tai valvoo. Oppilaitoksella ei tarkoiteta koulurakennusta tai toimipaikkaa. Uusi oppilaitos perustetaan, oppilaitos lakkautetaan tai yhdistetään toiseen oppilaitokseen koulutuksen järjestäjän (oppilaitoksen ylläpitäjän) tai viranomaisten päätösten perusteella.
Tilastokeskus on antanut kullekin oppilaitokselle oman yksilöivän oppilaitostunnuksen. Oppilaitoksia luokitellaan oppilaitostyyppiluokituksella.
Määritelmää käyttävät tilastot
- Ammattikorkeakoulukoulutus
- Ammatillinen koulutus
- Ainevalinnat
- Oppimisen tuki
- Koulutukseen hakeutuminen
- Koulutuksen järjestäjät ja oppilaitokset
- Koulutuksen keskeyttäminen
- Koulutuksen talous
- Lukiokoulutus
- Oppilaitosten aikuiskoulutus
- Opettajat ja muu henkilökunta
- Opiskelijat ja tutkinnot
- Opintojen kulku
- Opiskelijoiden työssäkäynti
- Esi- ja peruskouluopetus
- Sijoittuminen koulutuksen jälkeen
- Väestölaskennat
- Väestön koulutusrakenne
- Yliopistokoulutus
Määritelmän voimassaoloaika
- Voimassa oleva
Lähdeorganisaatio
- Tilastokeskus
Jaa