Suojatun sähköpostin lähettäminen Tilastokeskukseen

Voit lähettää suojatun sähköpostin ja liitetiedostoja Tilastokeskuksen sähköpostiosoitteeseen osoitteesta https://turvaviesti.tilastokeskus.fi.

Turvapostin käyttöliittymän kieltä voi vaihtaa sivun yläreunassa olevasta pudotusvalikosta.

Pudotusvalikko, jossa kielivaihtoehdot: Eesti, På svenska, På dansk, на русском, Latviesu, in English, Suomeksi, Lietuviskai, Deutsch.

Rekisteröityminen palveluun

Jos olet lähettämässä suojattua viestiä Tilastokeskukseen ensimmäistä kertaa, sinun täytyy rekisteröityä palveluun. Siirry osoitteeseen https://turvaviesti.tilastokeskus.fi/, kirjoita kenttään Lähettäjä sähköpostiosoitteesi, ja paina painiketta Jatka.

Kuvakaappaus suojatusta sähköpostista. Kentän nimilapussa lukee "Lähettäjä". Täydennettävässä kentässä "sähköpostiosoitteesi". Kentän alla on painike "Jatka".

Painikkeen painamisen jälkeen verkkosivulla kerrotaan rekisteröitymisestä. Paina painiketta Rekisteröidy.

Kuvakaappaus suojatusta sähköpostista. Otsikko: "Viestin lähetys - Rekisteröityminen." Teksti: "Palvelun käyttö edellyttää rekisteröitymistä. Sähköpostiosoitetta [viiva] ei ole vielä rekisteröity palveluun.  Rekisteröitymisessä sinulle lähetetään sähköpostiosoitteeseen viesti, joka sisältää henkilökohtaisen linkin, jolla tunnistaudut palveluun. Linkki on voimassa 30 päivää." Tekstin jälkeen on painikkeet "Rekisteröidy" ja "Takaisin".

Saat seuraavaksi sähköpostiisi viestin osoitteesta no-reply@stat.fi. Viestin otsikossa lukee Rekisteröinti. Avaa saamasi sähköposti ja klikkaa siinä olevaa linkkiä. Linkki vie verkkosivulle, jossa voit kirjoittaa sähköpostin.

Viestin lähettäminen

Kirjoita kenttään Vastaanottaja Tilastokeskuksen vastaanottajan osoite. Tilastokeskuksen sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@stat.fi. Jos lähetät viestin useammalle vastaanottajalle, lisää osoitteiden väliin pilkku (,).

Kuvakaappaus suojatusta sähköpostista. Otsikko "Uusi viesti". Ensimmäisellä rivillä teksti "Lähettäjä", tieto mustattu. Toisella rivillä "Vastaanottaja*" ja tyhjä kenttä. Kolmannella rivillä "Aihe*" ja tyhjä kenttä.

 

Jos haluat, voit lisätä sähköpostiin puhelinnumerovahvistuksen. Vastaanottaja saa tällaisesta viestistä tekstiviestillä PIN-koodin, ja hän voi avata lähettämäsi viestin vain PIN-koodin avulla. Jos haluat ottaa käyttöön vahvistuksen, lisää vastaanottajan sähköpostiosoitteen perään piste, puhelinnumero ja merkit .sec (esimerkiksi virpi.virastolainen@stat.fi.050123456.sec).

Kirjoita viesti ja lisää mahdolliset liitetiedostot. Liitteiden suurin sallittu koko on 400 MB. Tiedostoja voi lähettää myös pakattuna. Voit etsiä tiedoston koneeltasi painikkeesta Selaa avautuvalla toiminnolla. Liite tallentuu viestin mukaan painikkeella Liitä. 

Kuvakaappaus suojatusta sähköpostista. Teksti "Lisää liitetiedosto". Painike "Valitse tiedostot", vieressä teksti "Ei valittua tiedostoa". Painike "Liitä".

Lähetä viesti painamalla painiketta Lähetä.

Kun olet lähettänyt viestin, voit tallentaa sen liitteineen Tallenna-toiminnolla.

Kuvakaappaus suojatusta sähköpostista. Pudotusvalikko, jossa näkyvillä teksti "Viesti liitetiedostoineen (zip)". Sen vieressä painike "Tallenna".

Poistu suojatusta sähköpostista painamalla painiketta Lopeta, tai kirjoita uusi viesti painamalla painiketta Uusi viesti.

Kuvakaappaus suojatusta sähköpostista.