Julkaistu: 15.8.2019
Maatalouden tuottajahinnat nousivat 5,0 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna
Tilastokeskuksen mukaan maatalouden tuottajahinnat nousivat 5,0 prosenttia vuoden 2019 toisella neljänneksellä vuotta aiempaan verrattuna. Kasvituotteiden hinnat nousivat 14,3 prosenttia. Lihojen ja eläintuotteiden hinnat laskivat 2,6 prosenttia.
Kokonaisindeksin nousuun vaikutti etenkin viljojen ja vihannesten kallistuminen. Suurin vaikutus oli kauralla, jonka hinta kohosi 43,4 prosenttia vuodessa. Vehnä kallistui 33,8 prosenttia ja ohra 21,3 prosenttia
Kokonaisindeksin nousua hillitsi maidon ja turkisten halpeneminen. Maidon hinta laski 2,2 prosenttia ja turkisnahkojen 5,9 prosenttia.
Maatalouden tuottajahintaindeksi 2015=100, 2. vuosineljännes 2019
Indeksi (2015=100) | Pisteluku II/2019 1) | Neljännesvuosimuutos, % 1) | Vuosimuutos, % 1) |
Kokonaisindeksi | 105,5 | - 1,5 | 5,0 |
Kokonaisindeksi, pl. turkistuotanto | 109,0 | - 2,5 | 5,8 |
Kasvituotos | 122,0 | - 5,2 | 14,3 |
Eläintuotos | 97,2 | 1,0 | -0,2 |
Lähde: Maatalouden tuottajahintaindeksi 2015=100. Tilastokeskus
Lisätietoja: Erika Artimo 029 551 3654, Toni Udd 029 551 3380, mthi@stat.fi
Vastaava tilastojohtaja: Ville Vertanen
Julkaisu pdf-muodossa (287,8 kt)
- Taulukot
-
Tietokantataulukot
Poimi tarvitsemiasi tietoja taulukoiksi, tarkastele tietoja kuvioina, tai lataa dataa käyttöösi.
Liitetaulukot
- Kuviot
- Laatuselosteet
- Tietojen tarkentuminen
-
- Tietojen tarkentuminen (15.8.2019)
Päivitetty 15.5.2019
Suomen virallinen tilasto (SVT):
Maatalouden tuottajahintaindeksi [verkkojulkaisu].
ISSN=1797-6529. 2. vuosineljännes 2019. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 22.12.2024].
Saantitapa: https://www.stat.fi/til/mthi/2019/02/mthi_2019_02_2019-08-15_tie_001_fi.html