Työolobarometri
Työolobarometri selvittää työelämän laatua ja työoloja palkansaajien näkökulmasta. Tutkimuksen teemoja ovat muun muassa töiden organisoiminen, työaika- ja palkkausjärjestelmät, työssä oppiminen, syrjintä, häirintä, kiusaaminen ja väkivalta työpaikalla, työkyky ja terveys, työhyvinvointi, vaikutusmahdollisuudet sekä työmarkkinanäkymät. Barometria on tehty vuodesta 1992 lähtien ja se on yksi merkittävimmistä työelämää kuvaavista tutkimuksista Suomessa.
Työolobarometrin tietoja kerätään osalta Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen vastaajista elo-syyskuussa. Tilastokeskus toteuttaa barometrin työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) toimeksiannosta.
Yhteistyössä:
Vastaa kyselyyn
Työolobarometri tehdään osana elo- ja syyskuun työvoimatutkimusta. Vastaa ensin työvoimatutkimukseen. Jos sinut on valittu Työolobarometriin, kysymykset esitetään automaattisesti heti työvoimatutkimuksen kysymysten jälkeen.
Näin vastaat
Vastaajiksi on valittu osa Tilastokeskuksen työvoimatutkimukseen kutsutuista työllisistä palkansaajista. Vastaa ensin työvoimatutkimukseen (vastausohjeet). Jos sinut on valittu Työolobarometriin, kysymykset esitetään työvoimatutkimuksen kysymysten jälkeen verkkolomakkeella tai puhelinhaastattelussa.
Tarvitsetko apua?
Usein kysytyt kysymykset (UKK)
Tietosuoja, oikeudet ja velvollisuudet
Kaikki tilastotarkoituksiin kerätyt tiedot ovat salassa pidettäviä. Tietoja käsiteltäessä huolehditaan siitä, ettei kenenkään yksityisyys tai liike- tai ammattisalaisuus vaarannu. Jokainen Tilastokeskuksen palveluksessa oleva on allekirjoittanut salassapitositoumuksen.