Arbetslivsbarometern
Arbetslivsbarometern utreder arbetslivets kvalitet och arbetsförhållanden ur löntagarnas synvinkel. Teman för undersökningen är bl.a. organisering av arbetet, arbetstids- och lönesystem, inlärning i arbetet, diskriminering, trakasserier, mobbning och våld på arbetsplatsen, arbetsförmåga och hälsa, arbetshälsa, möjligheter att påverka samt arbetsmarknadsutsikter. Barometern har framställts redan sedan år 1992. Den är en av de mest betydande undersökningarna som beskriver arbetslivet i Finland.
Uppgifterna i Arbetslivsbarometern samlas in från en del av uppgiftslämnarna i Statistikcentralens arbetskraftsundersökning under augusti–september. Statistikcentralen genomför barometern på uppdrag av Arbets- och näringsministeriet (ANM).
I samarbete:
Besvara enkäten
Arbetslivsbarometern genomförs som en del av arbetskraftsundersökningen i augusti–september. Besvara först arbetskraftsundersökningen. Om du har valts ut som uppgiftslämnare för Arbetslivsbarometern, ställs frågorna automatiskt genast efter frågorna i arbetskraftsundersökningen.
Så här deltar du
En del av de sysselsatta löntagare som inbjudits att delta i Statistikcentralens arbetskraftsundersökning har valts ut som uppgiftslämnare. Besvara först arbetskraftsundersökningen (blankettanvisningar). Om du har valts ut för Arbetslivsbarometern, ställs frågorna efter arbetskraftsundersökningens frågor på en webblankett eller under en telefonintervju.
Behöver du hjälp?
Vanliga frågor (FAQ)
Dataskydd, rättigheter och skyldigheter
Alla uppgifter som samlats in för statistiska ändamål är sekretessbelagda. Vid hanteringen av uppgifter sörjer man för att ingens integritet eller affärs- eller yrkeshemlighet äventyras. Alla anställda vid Statistikcentralen har undertecknat ett sekretessavtal.