Julkaisut

Tältä sivulta löydät tietoa Tilastokeskuksen painetuista ja digitaalisista julkaisuista, niiden hakujärjestelmästä, digitoiduista Tilastokeskuksen julkaisuista sekä Tieto&Trendit -lehdestä ja sen arkistosta.

Osa julkaisuista on käytettävissä verkossa, ja osaa painetuista julkaisuista voi lainata Tilastokirjastosta.

Tilastokeskuksen tuoreimmat julkaisut

Tutustu uusimpiin julkaisuihimme Finna-palvelussa. 

Tuoreet tilastojulkistukset

Tilastokeskus julkistaa uutta tilastotietoa tiedotteina, katsauksina ja tietokantajulkistuksina arkipäivisin kello 8.00. Tutustu tuoreisiin tilastojulkistuksiin tai selaa kalenterista tulevien julkistusten päivämääriä.

Julkaisujen hakeminen

Tilastokeskuksen julkaisuja sekä julkaisemiemme aikakauslehtien ja kokoomateosten artikkeleita voi etsiä hakupalvelu Finnasta. Artikkeleiden tiedot on tallennettu sinne vuodesta 1990 alkaen. Osa artikkeleista ja julkaisuista on käytettävissä verkossa. Finnan kautta löytyvät myös vanhat digitoidut tilastojulkaisut. 

Finnasta löydät muun muassa seuraavat julkaisut:

Digitoitujen tilastojulkaisujen hakeminen

Suomen virallinen tilasto -sarjan julkaisuja 1860-luvulta alkaen on digitoitu pdf-tiedostoiksi, ja ne on tallennettu Otos-julkaisuarkistoon. Otoksessa on myös Tilastokeskuksen tuoreempia julkaisuja pdf-muodossa. Suurin osa julkaisuista on kokonaisuudessaan luettavissa ja ladattavissa palvelusta.

Otoksessa on oma hakutoiminto, mutta löydät aineistot myös Tilastokeskus-Finnan kautta.

Tieto&trendit – artikkelit ja ajankohtaisblogit

Tieto&trendit -verkkojulkaisussa julkaisemme Tilastokeskuksen asiantuntijoiden artikkeleita ja ajankohtaisblogeja. Sivuston sisällöt taustoittavat ja analysoivat talouden, yhteiskunnan ja ympäristön tilaa sekä kehitystä tilasto- ja tutkimustiedon valossa.

Tieto&trendien ja aiempien lehtiemme arkistot

Julkaisujen myynti

Tilastokeskuksen julkaisut ovat tilattavissa PunaMusta Oy:n verkkokaupasta sekä asiakaspalvelusta.

Asiakaspalvelu, PunaMusta Oy
verkkokauppa@punamusta.com 
p. 010 2308 375

Lisätiedot

Tilastokeskuksen tietopalvelu
info@stat.fi
p. 029 551 2220

Päivitetty 24.5.2024