Paavo – tilastoja postinumeroalueittain

Paavo-palvelu sisältää postinumeroalueittaista tietoa asukasrakenteesta, koulutuksesta, tuloista, asumisesta, työpaikoista, talouksien elämänvaiheesta ja asukkaiden pääasiallisesta toiminnasta.

Voit käyttää aineistoa esimerkiksi päätöksenteossa ja suunnittelussa tai tutustua omaan asuinalueeseesi. Paavo tarjoaa tietoa muun muassa kauppapaikkojen kohdentamiseen, markkinoinnin suunnittelemiseen, tutkimukseen sekä alueselvityksiin ja -suunnitelmiin. Voit tutkia postinumeroalueittaisia tietoja helppokäyttöisessä Paavo-tietokannassa.

 

Paavon päivittäminen

Paavo päivitetään vuosittain tammikuussa uusilla tilastotiedoilla ja uudella postinumeroalueluokituksella. Eri vuosien postinumeroalueluokituksilla tuotetut tilastoaineistot eivät ole vertailukelpoisia. 

Vuodesta 2023 alkaen Paavon PxWeb-tietokannassa julkaistaan tilastotiedot aikasarjana alkaen tilastovuodesta 2010 uusimmalla postinumeroalueluokituksella. 

Paavon postinumeroalueet eivät aina vastaa osoitteen postinumerotietoa

Yksittäiset osoitteiden postinumerot eivät muodosta alueita, joten lähdeaineistoa on yleistetty postinumeroalueiden muodostamiseksi. Rakennuksen tilastollinen postinumeroalue ei siksi aina ole sama kuin rakennuksen osoitteen postinumero.

Paavon kartta- ja tilastoaineistot

Paavon aineistot tuotetaan ETRS89-TM35FIN -koordinaatistossa. Aineistot ovat haettavissa Tilastokeskuksen paikkatietojen rajapinnalta. Paikkatietoaineistossa tilastotiedot ovat vain uusimmalta tilastovuodelta.

Siirry Paavon rajapintapalveluihin

Paavon käyttöehdot

Paavo-palvelussa noudatetaan Tilastokeskuksen avoimen datan yleisiä käyttöehtoja.

Samankaltaisia aineistoja

Tutustu myös Ruututietokantaan (maksullinen tuote), jossa vastaava tietosisältö on saatavana karttaruuduittain.

Ota yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää Paavo-palvelun sisällöstä tai haluat tilata räätälöityjä aineistoja, ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen erityispalvelut@stat.fi.

Jos tarvitset apua Paavo-tietokannan käyttämisessä, voit kysyä apua myös Tilastokeskuksen tietopalvelusta: p. 029 551 2220, info@stat.fi.

Päivitetty 24.11.2023