Tilaaminen ja hinnasto

Tilaukset

Tilaa Ruututietokanta käyttöösi tekemällä tilaus sähköpostitse. Kerro viestissäsi tilauksesi yksityiskohdat (haluttu ruutukoko, käyttötarkoitus ja tarvittava lisenssimäärä), jotta voimme laatia ja toimittaa sinulle tietopalvelusopimuksen allekirjoitettavaksi. Voit myös kysyä lisätietoja Ruututietokannasta, tiedustella poimintojen hintoja sekä tilata käyttöösi Ruututietokannan demoaineiston tai oppilaitoksille tarkoitetun opetusaineiston.

Hinnasto

Ruututietokannan lisenssihinnat ovat peruskäyttöehtojen mukaiseen käyttöön seuraavat:

Lisenssimäärä Hinta ruutukoon mukaan
250 m x 250 m 1 km x 1 km 5 km x 5 km
1 4 800 € 3 440 € 1 720 €
2-4 8 300 € 5 950 € 2 970 €
5-9 12 700 € 9 100 € 4 550 €
10 tai useampi sopimuksen mukaan

Hintaan lisätään arvonlisävero 24 %.

Tarvittavien lisenssien lukumäärä määritellään sen perusteella, montako käyttäjää organisaatiossa on, jotka yhtäaikaisesti käyttävät alkuperäistä aineistoa. Käyttäjäksi ei sen sijaan lasketa henkilöitä, jotka hyödyntävät alkuperäisestä aineistosta tuotettuja selvityksiä, sovelluksia tai muita vastaavia.

Ruututietokannasta voit myös tilata poimintoja haluamastasi alueista ja/tai tietoryhmistä. Tällöin hinnat lasketaan erikseen perustuen alueiden asukasmäärään ja/tai tietoryhmien määrään. Pyydä kustannusarvio poiminnasta sähköpostitse.

Hinnat lasketaan erikseen, mikäli kyseessä on peruskäyttöehdoista poikkeava käyttö, esimerkiksi kaupallinen käyttö. Kaupalliseen käyttöön tulevasta aineistosta veloitetaan pääsääntöisesti kaksinkertainen hinta.

Päivitysalennus uudesta Ruututietokannasta on 15 % listahinnasta edellisen vuoden version haltijalle. Poiminnoista ei myönnetä päivitysalennusta.

Tilattaessa kaksi ruutukokoa (koko Ruututietokanta) alennus on suuremman ruutukoon hinnasta 50 %.

Käyttötarkoitus ja -ehdot

Peruskäytöllä tarkoitetaan Ruututietokannan käyttöä tilaajaorganisaation omassa sisäisessä toiminnassa. Ruututietokannan alkuperäistä tai muokattua aineistoa, tai osia siitä, ei saa edelleen luovuttaa tai jälleenmyydä kolmannelle osapuolelle.

Kaupallisella tai konsultointikäytöllä tarkoitetaan Ruututietokannan tietojen käyttöä esimerkiksi osana kolmannelle osapuolelle tuotettavaa selvitystä, palvelua tai tuotetta. Ruututietokannan alkuperäistä aineistoa tai osia siitä ei kuitenkaan saa edelleen luovuttaa tai jälleenmyydä kolmannelle osapuolelle, vaan edelleen luovutettavien tietojen tulee olla aggregoituja, suhtautettuja tai muulla tavalla käsiteltyjä.

Tilastokeskuksen yleiset sopimusehdot