StatFin-tilastotietokanta

StatFin on maksuton ja helppokäyttöinen tietokanta, joka sisältää laajan kokoelman tilastotaulukoita suomalaisesta yhteiskunnasta ja Suomen väestöstä. Saat StatFinistä aina tuoreimmat Tilastokeskuksen tilastojen luvut.


Mistä asioista StatFinistä löytyy tietoa?

StatFinissä on tietoa yhteiskunnan eri aloilta: väestöstä, taloudesta, asumisesta, liikenteestä, matkailusta, kulutuksesta, hinnoista, palkoista, energiasta, yrityksistä ja monesta muusta aiheesta. Taulukoita voi selata aiheittain verkkosivullamme.

Miten tietokantaa käytetään?

StatFin-tilastotietokanta on toteutettu Tilastokeskuksen tietokantojen tavoin PxWeb-tekniikalla. PxWeb-tilastotietokannoissa voi itse valita tarvitsemiaan lukuja taulukkoon. Taulukoiden tietoja voi tarkastella tilastokuvioina, luvuilla voi tehdä yksinkertaisia laskutoimituksia, ja taulukoita voi ladata jatkokäyttöä varten esimerkiksi Excel-tiedostoina. Tietokantoja voi käyttää myös rajapintojen kautta. 

Tutustu tietokannan käyttöohjeisiin tai katso seuraava ohjevideo.

Katso video "Näin käytät StatFin-tietokantaa" Youtubessa

StatFinin arkistokanta

StatFinin arkistokanta toimii osoitteessa https://pxdata.stat.fi/PXWeb/pxweb/fi/StatFin_Passiivi/. Sinne siirretään varsinaisesta StatFinistä sellaisia taulukoita, joita ei enää päivitetä.

Neuvonta

Jos tarvitset apua tietokannan käyttämiseen, ota yhteyttä Tilastokeskuksen tietopalveluun: