Uutisia 27.2.2024

Asuntojen hinnat laskivat tammikuussa yli 5 % vuodentakaisesta, hintojen lasku hieman tasaantunut

Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat tammikuussa koko maassa 5,6 % edellisestä vuodesta. Joulukuusta hinnat laskivat 2,9 %. 

”Hintojen lasku on hieman tasaantunut: hinnat ovat laskeneet viimeisen kolmen kuukauden aikana noin 4–5 % edellisestä vuodesta, kun sitä ennen hinnat laskivat yli puolen vuoden ajan 7–8 %”, sanoo Tilastokeskuksen yliaktuaari Anu Rämö. 

Pääkaupunkiseudulla ja suurissa kaupungeissa vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat vuodentakaiseen verrattuna 6,7 %, muualla maassa 3,6 %. 

”Muualla maassa hinnat ovat laskeneet maltillisemmin, koska kesään 2022 asti jatkunut hintojen nousu oli kaupungeissa nopeampaa. Kuitenkin niin suurissa kaupungeissa, pääkaupunkiseudulla kuin muuallakin maassa hinnat ovat laskeneet noin 6–7 % vuodesta 2020”, Rämö sanoo.

Eniten vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat Tampereella, 10,5 %, ja Vantaalla, 9,6 %. Helsingissä hinnat laskivat 7,0 %.

Kiinteistönvälittäjien kautta tehtiin tammikuussa 6 % vähemmän vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen kauppoja kuin vuotta aikaisemmin. 

"Kauppamäärät vähenivät erityisesti pääkaupunkiseudulla, jossa vanhojen osakeasuntojen kauppoja tehtiin 14 % vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuosi sitten”, Rämö kertoo.   

Kerrostaloasuntojen hinnat laskivat tammikuussa koko maassa 5,7 % ja rivitaloasuntojen hinnat 5,5 % verrattuna vuoden takaiseen.

Lisätiedot: 
Tiedote: Osakeasuntojen hinnat 2024, tammikuu 
Yliaktuaari Anu Rämö p. 029 551 3450