Uutisia 2.6.2022

Avoimet väestölliset paikkatietoaineistot 2021 julkaistu

Tilastokeskuksen avoimissa paikkatietoaineistoissa on julkaistu vuoden 2021 väestötietoa sisältävät kuntapohjaiset alueet, tilastoruudukot kahdessa koossa sekä kuntien keskipisteet. Väestötietoa sisältäviä kuntapohjaisia alueita ovat kunnat, maakunnat, seutukunnat, suuralueet sekä AVI:t ja ELY:t. Väestöruutuaineistot löytyvät sekä 1 km x 1 km että 5 km x 5 km -ruutuina. Keskipisteet on laskettu vain yhden kilometrin ruuduille.

Aluejakoina on käytetty vuoden 2022 aluejakoja. Tilastomuuttujia ovat muun muassa alueen väestömäärä sekä miesten ja naisten lukumäärät. Alle 10 asukkaan ruuduista ilmoitetaan vain väestömäärä. Aineisto sisältää vain asutut ruudut.

Väestöaineistot saat käyttöön sekä perinteisinä WFS- ja WMS-rajapintapalveluina että INSPIRE-direktiivin mukaisessa muodossa. INSPIRE-aineistot ovat saatavilla sekä WMS-rajapinnalta että uudentyyppiseltä OGC API Features -rajapinnalta. Kaikkien rajapintojen osoitteet ja ohjeistusta niiden käyttöön löydät Avoimet paikkatietoaineistot -verkkosivulta.

Aineistoja on myös mahdollista katsella ja ladata Tilastokeskuksen karttapalvelusta.  Samat karttatasot löydät myös Paikkatietoikkunasta.

Lisätietoja: sijaintipalvelut@stat.fi