Uutisia 19.1.2023

Helsingissä vuokrien nousu lähes pysähtyi viime vuonna, muualla Suomessa nousu jatkui 

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrien kehitys kasvukeskuksissa eriytyi viime vuonna. Tampereella ja Turussa nousu oli selvästi pääkaupunkiseutua suurempaa. Helsingin keskustassa vuokrat jopa laskivat. 

Loppuvuonna vapaarahoitteisten asuntojen vuokrien nousu hieman nopeutui. Rovaniemellä nousu oli vuoden 2022 loka-joulukuussa 3,0 prosenttia, Tampereella 2,8 ja Turussa 2,3 prosenttia. Helsingissä vuokrien nousu jäi runsaaseen puoleen prosenttiin.  

“Tuoreimpien neljännesvuositietojen valossa vapaarahoitteiset vuokrat nousevat Tampereella ja Turussa selvästi vauhdikkaammin kuin Helsingissä tai pääkaupunkiseudulla ylipäänsä”, sanoo Tilastokeskuksen yliaktuaari Martti Korhonen.

“Myös koko vuoden 2022 osalta vapaarahoitteisten vuokrien kehitys Helsingissä oli vaatimatonta. Keskusta-alueen pienten asuntojen vuokrat jopa laskivat vuoden aikana.”

Loka-joulukuussa yksiöiden vuokrannousu jäi pääkaupunkiseudulla 0,3 prosenttiin, muualla Suomessa yksiöiden vuokrat nousivat 1,5 prosenttia. Perheasuntojen vuokrat nousivat Helsingissä hiukan nopeammin, 1,5 prosenttia, kun taas Tampereella nousu oli 3,8 ja Turussa 3,4 prosenttia.

Vapaarahoitteisessa yksiössä asuvan helsinkiläisen mediaanikuukausivuokra oli loka-joulukuussa 750 euroa. Tampereella vastaavasti mediaanikuukausivuokra oli 594 euroa ja Oulussa 509 euroa.

Koko vuoden 2022 aikana vuokrat nousivat eniten Rovaniemellä, 2,0 prosenttia. Turussa vuokrat kohosivat koko vuonna 1,8 prosenttia ja Tampereella 1,7 prosenttia, mutta Helsingissä vain 0,3 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. 

Lisätietoja: 
Asuntojen vuokrat 2022, 4. vuosineljännes
yliaktuaari Martti Korhonen p. 029 551 3451