Uutisia 12.5.2022

Tiedon laadusta avoin verkkokurssi eOppivassa

Tiedon laadun eri näkökulmiin voi nyt tutustua avoimella verkkokurssilla. Kurssilla opit, mikä merkitys on laadukkaalla ja yhteentoimivalla tiedolla, ja miten julkista dataa jakamalla tieto saadaan tehokkaasti yhteiskunnan käyttöön.

eOppivassa eli valtion digitaalisessa oppimisympäristössä on julkaistu koulutuskokoelma Tiedon äärellä – tehoa tiedon käyttöön, joka kokoaa tietopolitiikan ajankohtaisia aiheita. Yksi kolmesta uudesta verkkokurssista perehdyttää tiedon laatuun ja laadun kuvaamiseen.

Tiedon laatu – laadun merkitys ja kuvaaminen -kurssin tarkoituksena on tehdä näkyväksi tiedon laadun merkitys ja arkipäiväisyys. Koulutus herättelee tietoaineistojen parissa työskenteleviä pohtimaan laadun merkitystä omassa työssään ja laajemmin koko organisaation tasolla, mutta myös sen rajat ylittävän yhteistyön näkökulmasta. Se tutustuttaa tiedon laadun kuvaamisen perusteisiin, erilaisiin laatunäkökulmiin sekä tiedon laadun kriteereihin käytännön esimerkkien ja pohdintatehtävien avulla.  

Koulutus on tarkoitettu erityisesti julkishallinnon asiantuntijatehtävissä työskenteleville sekä perehdytykseksi kenelle tahansa tiedon laadun kuvaamisesta ja mittaamisesta kiinnostuneelle.

Tutustu kurssiin: Tiedon laatu – laadun merkitys ja kuvaaminen