Tiedote 2.10.2006

www.tilastokeskus.fi/yrityksille - uusi väylä yritystietoon

Tilastokeskus on avannut uuden yritysportaalin, johon on koottu tietoa Tilastokeskuksen tarjoamista liike-elämää hyödyttävistä palveluista. Yritysportaali on tarkoitettu kaikille yritystietoa tarvitseville: yrityksille, yrittäjille ja yrityksiä palveleville toimijoille.

Portaali sisältää tietoa muun muassa yleisestä talouskehityksestä, hinta- ja kustannuskehityksestä sekä toimialoittaisesta kehityksestä. Valtakunnalliseen aineistoon perustuvaa tietoa toimialoittaisesta kehityksestä on nyt ensimmäisen kerran koottu yhteen.

Portaaliin on koottu myös markkinoinnin suunnittelussa ja kohdentamisessa sekä esimerkiksi yrityksen sijainnin suunnittelussa hyödyllisiä tilastollisia apuvälineitä. Siellä kerrotaan esimerkiksi, miten paikkatietoon on mahdollista yhdistää sekä väestö- että yritystietoja.

Muita teemoja ovat ympäristö- ja energia-asiat sekä kansainvälisen tiedon lähteet. Portaalista löytyvät lisäksi linkit Tilastokeskuksen kaikkiin yrityksiä koskeviin tiedonkeruisiin. Tiedonhaussa auttavat puolestaan linkit muiden maiden vastaaviin sivustoihin, muiden viranomaisten ja organisaatioiden palveluihin sekä asiantuntijoiden yhteystiedot. Portaalissa myös tiedotetaan yrityksille suunnatuista tapahtumista ja muista ajankohtaisista asioista.

Yritysportaali on maksuton eikä edellytä kirjautumista. Portaali tarjoaa myös tietoa maksullisista lisäpalveluista.

Yritysportaalia on kehitetty yhteistyössä tiedonkäyttäjien kanssa. Sitä ovat olleet mukana rakentamassa muun muassa Suomen yrittäjät ja sen aluejärjestöt sekä Kauppakamarit. Portaalia kehitetään edelleen käyttäjien antamien kehitysehdotusten perusteella. Kaikki 30.10.2006 mennessä palautetta antaneet saavat kuukauden käyttöoikeuden Tilastokatsauksen verkkopalveluun, joka sisältää noin 1 200 keskeistä talous- ja suhdanneaikasarjaa.

Lisätietoja: Leila Perälä (06) 429 0641, y-tiimi@tilastokeskus.fi

Linkit: www.tilastokeskus.fi/yrityksille