Aiheet
Väestö ja yhteiskunta

Väkiluku kasvoi eniten Uudellamaalla vuonna 2023

tiedote | Väestön ennakkotilasto 2023, 4. vuosineljännes

Tilastokeskuksen maakunnittaisten ennakkotietojen mukaan väkiluku kasvoi vuonna 2023 Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa, Pohjois-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa, Lapissa, Ahvenanmaalla ja Kanta-Hämeessä.

Keskeisiä poimintoja

  • Väkiluku kasvoi vuonna 2023 eniten Uudellamaalla.
  • Kokonaisnettomuutto oli vuonna 2023 suurinta Uudellamaalla ja Pirkanmaalla.
  • Maakuntien välinen nettomuutto oli vuonna 2023 suurin Pirkanmaalla.

Maakuntien välinen nettomuutto oli suurin Pirkanmaalla

Väkiluku kasvoi vuonna 2023 määrällisesti eniten Uudellamaalla, jossa väestö kasvoi 27 111 hengellä. Seuraavaksi eniten väkiluku kasvoi Pirkanmaalla, 6 668 hengellä. Väkilukuun suhteutettuna väestönkasvu oli myös suurinta Uudellamaalla, 15,5 ‰, ja Pirkanmaalla, 12,5 ‰. Varsinais-Suomen suhteellinen väestönkasvu oli kolmanneksi suurinta, 10,7 ‰.

Määrällisesti suurin väestötappio oli Kymenlaaksossa, joka menetti väestöstään 852 henkeä. Satakunnan väkiluku väheni 802 hengellä, mikä oli toiseksi suurin väestötappio. Suhteellisesti suurimman väestötappion, 5,4 ‰, koki Kymenlaakso.

Kuntien välisestä ja kansainvälisestä nettomuutosta eli kokonaisnettomuutosta eniten muuttovoittoa saivat Uusimaa, 25 693 henkeä, ja Pirkanmaa, 8 163 henkeä. Suhteellisesti eniten muuttovoittoa kokonaisnettomuuton mukaan saivat Pirkanmaa, 15,2 ‰, sekä Uusimaa, 14,7 ‰ ja Varsinais-Suomi, 14,4 ‰. Muuttotappiota kokonaisnettomuutosta ei kokenut yksikään Suomen maakunnista.

Muuttoja maakunnasta toiseen tehtiin vuoden 2023 aikana 132 545. Maakuntien välisessä muutossa muuttovoittoa saivat Pirkanmaa, Uusimaa, Varsinais-Suomi ja Ahvenanmaa. Määrällisesti eniten maakuntien välisen muuton voittoa oli Pirkanmaalla, 3 798 henkeä. Myös suhteellinen muuttovoitto oli suurinta Pirkanmaalla, 7,1 ‰ väestöstä.

Määrällisesti suurin muuttotappio maakuntien välisessä muutossa oli Pohjanmaalla, 1 072 henkeä. Suhteellisesti suurin muuttotappio maakuntien välisessä muutossa oli Kainuussa, 8,0 ‰ väestöstä.

Tietokantataulukot

Poimi tarvitsemiasi tietoja taulukoiksi, tarkastele tietoja kuvioina, tai lataa dataa käyttöösi.

Päivittyneet tietokantataulukot
Käytetyt luokitukset:
  • Alue
Ajanjakso:
neljännesvuosi
Päivitetty:

Tulevat julkaisut

Taustatiedot

Dokumentaatio
Viittausohje

Tilaston asiantuntijat

Tiedustelut ensisijaisesti
Palvelusähköposti
info@stat.fi
Joni Rantakari
yliaktuaari
029 551 3249
Muut asiantuntijat
Vastaava osastopäällikkö

Miksi tätä sisältöä ei näytetä?

Tämä sisältö ei näy, jos olet estänyt evästeiden käytön. Jos haluat nähdä sisällön, tarkista evästeasetuksesi.