Näin haet meille töihin

Tilastokeskuksessa on vuosittain noin 50 mielenkiintoista tehtävää avoimessa haussa – uusia uramahdollisuuksia avautuukin lähes viikottain!

Arvostamme aikaa, jonka käytät tehtäviemme hakemiseen ja teemme parhaamme, jotta rekrytointiprosessimme olisi sinulle mahdollisimman sujuva ja selkeä. Tavoitteemme on pitää sinut mahdollisimman hyvin kartalla siitä, missä vaiheessa rekrytointiprosessi kulkee.

Hakeminen

Ilmoitamme aina julkisessa haussa olevat tehtävät Valtiolle.fi -sivustolla. Toivommekin että haet paikkojamme aina ensisijaisesti Valtiolle.fi -sivuston kautta.

Tutustu avoimiin tehtäviimme (Valtiolle.fi) Tutustu hakijan ohjeisiin Tee avoin hakemus

Hakuprosessi

Käymme läpi kaikki saapuneet hakemukset ja kutsumme haastatteluun ne hakijat, joiden osaaminen hakemusten perusteella vastaavaa parhaiten tehtävän odotuksia. 

Haastattelut

Hakuajan päätyttyä jokainen hakenut saa meiltä tiedon siitä, miten prosessi hänen kohdallaan etenee. Jos et edennyt tässä vaiheessa haastatteluvaiheeseen, lähetämme siitä sinulle tiedon sähköpostitse.

Haastatteluun kutsumme pääsääntöisesti aina soittamalla. Haastattelut järjestetään toimistollamme Helsingin Kalasatamassa tai joskus myös etäyhteyksin.

Videohaastattelut

Toisinaan ennen varsinaista haastattelukierrosta kutsumme hakijoita osallistumaan videohaastatteluun. Videohaastattelukutsut lähetämme ohjeineen sähköpostitse. Jos et edennyt videohaastatteluun, saat siitäkin tiedon sähköpostitse.

Valinnasta ilmoittaminen

Valinnasta ilmoitamme kaikille tehtävää hakeneille. Lähetämme kaikille hakijoille valinnan tuloksen tiedoksi sähköpostitse, myös valitulle henkilölle. Jos kävit meillä haastattelussa, saat tiedon valinnasta aina suoraan rekrytoivalta esihenkilöltä puhelimitse.

Avoin hakemus

Etkö löytänyt sopivaa tehtävää? Ei hätää, voit tallentaa meille avoimen hakemuksen Valtiolle.fi -sivustolla. Voit tehdä yhden avoimen hakemuksen ja kohdistaa sen samalla kertaa useille valtion virastoille ja ministeriöille. Avoimen hakemuksen jättäneeseen voimme olla yhteydessä esimerkiksi siinä tapauksessa, että tarjolla on lyhyempi määräaikainen tehtävä, jota ei avata julkiseen hakuun.

Jätä avoin hakemus Valtiolle.fi:ssä.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää Tilastokeskuksessa työskentelemisestä tai Tilastokeskuksen harjoittelupaikoista? Kysy meiltä: rekrytointi@stat.fi