Tämä sivu on arkistoitu.

5.4.2022 jälkeen julkaistut tiedot löydät uudistetulta sivustolta.

Siirry uudelle tilastosivulle

Suomen virallinen tilasto

Väestön tieto- ja viestintätekniikan käyttö

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Verkkokauppa murroksessa
30.11.2021
57 prosenttia 16 - 89-vuotiaista suomalaisista oli ostanut jotain internetistä viimeisten 3 kuukauden aikana. Erilaisia palveluita ostaneiden osuus supistui ja tavaroita ostaneiden osuus kasvoi. 58 prosenttia työllisistä oli tehnyt työtä kotoa käsin, yli puolet heistä päivittäin. 93 prosenttia 16 - 89-vuotiaista suomalaisista käytti internetiä ja 82 prosenttia käytti useasti päivässä. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen vuoden 2021 väestön tieto- ja viestintätekniikan käyttö -tutkimuksesta.

Kuvaus: Tieto- ja viestintätekniikan käyttötutkimus tuottaa tietoja kotitalouksien ja väestön tieto- ja viestintätekniikan käytöstä. Tutkimustuloksia käytetään kotimaisen tietoyhteiskunnan kehittämishankkeissa ja yleiseurooppalaisten tietoyhteiskuntaindikaattorien laadinnassa.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: internet, kodintekniikka, matkapuhelimet, puhelimet, sosiaalinen media, tietokoneet, tietosuoja, tietotekniikka, tietoturva, tietoyhteiskunta, verkkokauppa, verkko-opiskelu, viestintätekniikka.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Väestön tieto- ja viestintätekniikan käyttö -tutkimuksessa siirryttiin yhdistelmätiedonkeruuseen ja uudistettiin aineiston painotusmenetelmä
14.12.2016

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Väestön tieto- ja viestintätekniikan käyttö [verkkojulkaisu].
ISSN=2341-8699. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 15.7.2024].
Saantitapa: https://www.stat.fi/til/sutivi/index.html