Uutisia 18.2.2022

Findikaattori-palvelun ylläpito keskeytetään

Findikaattori-palvelun tie keskeytyy tähän kevääseen. Nykyiseen palveluun, joka avattiin vuonna 2009, on koottu noin 100 yhteiskunnan kehitystä kuvaavaa indikaattoria Tilastokeskuksen ja muiden tiedontuottajien aineistoista. Tilastokeskus on nyt valitettavasti joutunut päättämään palvelun ylläpidosta luopumisesta siten, että tietojen päivittäminen muiden tiedontuottajien tiedoilla päättyy helmikuun lopussa ja palvelu suljetaan 15.3.

Merkittävä syy Findikaattori-palvelun ylläpidon keskeyttämiseen on, että palvelun taustalla oleva tekniikka on vuosien varrella vanhentunut, emmekä tällä hetkellä pysty sitä uudistamaan. Palvelu ei myöskään täytä nykyisen digipalvelulain mukaisia saavutettavuusvaatimuksia.

Keskitämme nyt voimamme verkkosivustomme uusien tilastosivujen käyttöönottoon ja nykyisen sivustomme uudistamiseen. Uudistus tuo pian parannuksia muun muassa tilastotiedon käytettävyyteen ja löydettävyyteen sekä luo mahdollisuuksia kehittää uudenlaisia palveluita.

Panostamme Tilastokeskuksen uudistuvassa verkkopalvelussa indikaattorityyppisen sisällön julkaisemisen kehittämiseen. Tämä korvaa osittain Findikaattori-palvelun nykyisin täyttämiä tietotarpeita. Tavoitteena on myös käynnistää nykyisten yhteistyökumppanien kanssa neuvottelut uuden yhteisen Findikaattori-tyyppisen palvelun kehittämisestä.