Miten tilastojen julkistamisajat ilmoitetaan?

Kerromme aina etukäteen, milloin julkaisemme uusia tilastotietoja. Löydät tulevat julkaisupäivät jatkossa sivulta nimeltä Tulevat julkaisut. Lisäksi jokaisen tilaston sivulla kerrotaan tilaston tulevat julkaisupäivät. Uusi sivu korvaa aiemman julkistamiskalenterin.

Kuvakaappaus. Tulevat julkaisut. Katso kalenteristamme, milloin julkaisemme uusia tilastotietoja.

Julkaisuaikojen selaaminen

Tulevien julkaisujen listaa on helppo rajata erilaisten ominaisuuksien, esimerkiksi aiheen tai ajankohdan, mukaan. 

Tulevien julkaisujen listan rajausvalikko. Rajausmahdollisuudet ovat Aihe, Tilasto, Julkaisun tyyppi, Julkaisun ajankohta ja Julkaisun kieli. Valikon kohdassa Julkaisun tyyppi on valittuna tyyppi Tiedote.

Uudentyyppisiä julkaisuja

Tulevien julkaisujen tyyppejä ovat jatkossa katsaus, tiedote ja tietokantajulkistus. Heti uudistuksen jälkeen julkaistaan vain tiedotteita, ja katsauksia ja tietokantajulkistuksia aletaan julkaista vasta myöhemmin.

Tiedotteissa tilastoasiantuntija kertoo tiiviisti uusista tilastotiedoista. Kalenterissa tiedotteiden kohdalla kerrotaan myös, mitkä tietokantataulukot päivittyvät julkistuksen yhteydessä.

Kuvakaappaus. 6.9.2022 julkaistavan tilaston Moottoriajoneuvojen ensirekisteröinnit, 2022, elokuu, yhteydessä päivitetään kolmea tietokantataulukkoa.

Katsaukset ovat laajempia artikkeleita, ja niissä ilmiöitä voidaan tarkastella monen tilaston aineiston perusteella.

Tietokantajulkistus tarkoittaa uusien tietojen julkaisemista pelkästään tietokannassa ilman tekstimuotoista nostoa verkkosivuilla. 

Kalenterin tietojen lataaminen

Valitettavasti tässä vaiheessa kalenterin tietoja ei ole tarjolla ladattavassa muodossa. Tiedämme, että tällaiselle on tarvetta, ja pyrimme tarjoamaan ladattavan version mahdollisimman pian.