Taulukko 20. Tuote- ja prosessi-innovaatioiden vaikutukset 2004–2006, osuus tuote- ja prosessi-innovaatioita tehneistä
Havaittu vaikutus | ||||
Suuri | Kohtalainen | Vähäinen | Ei merkitystä | |
% | % | % | % | |
Kaikki yritykset | ||||
Tuote- tai palveluvalikoiman laajentuminen | 18,3 | 48,1 | 22,2 | 11,3 |
Pääsy uusille markkinoille tai markkinaosuuden kasvaminen | 17,2 | 42,0 | 26,6 | 14,3 |
Tuotteiden tai palvelujen laadun paraneminen | 18,8 | 50,9 | 21,5 | 8,8 |
Tuotannon tai palvelutarjonnan joustavuuden parantuminen | 16,0 | 44,0 | 23,1 | 16,9 |
Tuotannon tai palvelutarjonnan kapasiteetin lisäys | 17,0 | 40,3 | 24,8 | 17,9 |
Alentuneet yksikkötyökustannukset | 11,9 | 31,6 | 35,4 | 21,1 |
Vähentynyt materiaalien ja energian käyttötuotettua yksikköä kohden | 5,8 | 18,5 | 40,4 | 35,3 |
Ympäristöhaittojen vähentyminen, parantuneet terveys- ja turvallisuusnäkökohdat | 8,0 | 20,7 | 34,3 | 37,0 |
Viranomaismääräysten, lainsäädännön tai standardien vaatimusten täyttyminen | 10,7 | 22,0 | 32,6 | 34,7 |
Teollisuus 1) | ||||
Tuote- tai palveluvalikoiman laajentuminen | 17,4 | 44,5 | 25,4 | 12,8 |
Pääsy uusille markkinoille tai markkinaosuuden kasvaminen | 16,6 | 39,0 | 29,4 | 15,0 |
Tuotteiden tai palvelujen laadun paraneminen | 17,4 | 50,7 | 22,2 | 9,7 |
Tuotannon tai palvelutarjonnan joustavuuden parantuminen | 14,3 | 42,5 | 25,0 | 18,1 |
Tuotannon tai palvelutarjonnan kapasiteetin lisäys | 19,7 | 38,7 | 25,8 | 15,8 |
Alentuneet yksikkötyökustannukset | 13,0 | 32,5 | 35,0 | 19,5 |
Vähentynyt materiaalien ja energian käyttö tuotettua yksikköä kohden | 7,5 | 20,1 | 45,3 | 27,1 |
Ympäristöhaittojen vähentyminen, parantuneet terveys- ja turvallisuusnäkökohdat | 8,1 | 24,4 | 38,1 | 29,4 |
Viranomaismääräysten, lainsäädännön tai standardien vaatimusten täyttyminen | 11,5 | 21,9 | 32,9 | 33,7 |
Palvelut | ||||
Tuote- tai palveluvalikoiman laajentuminen | 19,5 | 52,7 | 18,3 | 9,5 |
Pääsy uusille markkinoille tai markkinaosuuden kasvaminen | 18,0 | 45,7 | 22,9 | 13,4 |
Tuotteiden tai palvelujen laadun paraneminen | 20,6 | 51,2 | 20,6 | 7,6 |
Tuotannon tai palvelutarjonnan joustavuuden parantuminen | 18,2 | 45,8 | 20,6 | 15,3 |
Tuotannon tai palvelutarjonnan kapasiteetin lisäys | 13,6 | 42,4 | 23,5 | 20,5 |
Alentuneet yksikkötyökustannukset | 10,4 | 30,5 | 36,0 | 23,1 |
Vähentynyt materiaalien ja energian käyttö tuotettua yksikköä kohden | 3,7 | 16,3 | 34,2 | 45,7 |
Ympäristöhaittojen vähentyminen, parantuneet terveys- ja turvallisuusnäkökohdat | 7,7 | 16,0 | 29,6 | 46,7 |
Viranomaismääräysten, lainsäädännön tai standardien vaatimusten täyttyminen | 9,7 | 22,2 | 32,2 | 35,9 |
Lähde: Innovaatiotoiminta 2006, Tilastokeskus
Lisätietoja: Mervi Niemi (09) 1734 3263, tiede.teknologia@tilastokeskus.fi
Vastaava tilastojohtaja: Leena Storgårds
Päivitetty 12.12.2008
Suomen virallinen tilasto (SVT):
Innovaatiotoiminta [verkkojulkaisu].
ISSN=1797-4380. 2006,
Taulukko 20. Tuote- ja prosessi-innovaatioiden vaikutukset 2004–2006, osuus tuote- ja prosessi-innovaatioita tehneistä
. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 14.11.2024].
Saantitapa: https://www.stat.fi/til/inn/2006/inn_2006_2008-12-12_tau_020_fi.html