Tämä sivu on arkistoitu.

5.4.2022 jälkeen julkaistut tiedot löydät uudistetulta sivustolta.

Siirry uudelle tilastosivulle

Suomen virallinen tilasto

Velkaantumistilasto

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Asuntovelallisten asuntokuntien velkaantumisaste keskimäärin 227 prosenttia
17.12.2021
Asuntovelallisilla asuntokunnilla oli velkaa keskimäärin 227 prosenttia käytettävissä olevista rahatuloistaan vuonna 2020. Yhden aikuisen ja vähintään yhden lapsen asuntokunnilla oli eniten velkaa suhteessa tuloihin, 267 prosenttia. Yhden hengen talouksilla oli velkaa 262 prosenttia suhteessa käytettävissä oleviin tuloihin. Kahden aikuisen lapsiperheiden velkaantumisaste oli myös keskimääräistä velkaantumisastetta suurempi, 243 prosenttia tuloista. Kaikkien asuntokuntien velkaantumisaste oli 114 prosenttia vuonna 2020. Velkaantumisaste oli kolme prosenttiyksikköä vuotta 2019 suurempi.

Kuvaus: Velkaantumistilasto kuvaa yksityisten henkilöiden ja asuntokuntien velkoja. Tilaston perusaineisto on poimittu verohallinnon tietokannasta ja yhdistetty tulonjaon kokonaistilaston tietoihin. Verottaja saa tiedot luotoista ja koroista lainatyypeittäin rahoituslaitosten ja muiden luotonantajien vuosi-ilmoituksilta. Tulonjaon kokonaisaineisto on koko väestön kattava rekisteriaineisto, jonka kaikki tiedot kerätään hallinnollisista rekistereistä. Rekisteriyhdistelyt tehdään henkilötunnuksen avulla. Velkaantumistilasto ilmestyy ainoastaan verkkojulkaisuna. Tilastojulkaisussa kuvataan asuntokuntien ja henkilöiden velkaantumista sukupuolen, iän, perhetyypin ja eri aluetasojen mukaan.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: asuntokunnat, asuntolainat, korot, kotitaloudet, lainat, luotonanto, luotot, velat, velkaantuminen, velkaantumisaste.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Velkaantumistilaston julkistaminen siirtyy
11.2.2020
Velkaantumistilaston velkaantumisasteita kuvaava tilastojulkistus siirtyy.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Velkaantumistilasto [verkkojulkaisu].
ISSN=1797-8793. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 23.7.2024].
Saantitapa: https://www.stat.fi/til/velk/index.html