Suomen virallinen tilasto

Velkaantumistilasto

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Pääkaupunkiseudun asuntokunnilla eniten asuntovelkaa
24.6.2021
Asuntovelallisilla asuntokunnilla oli vuonna 2020 asuntovelkaa keskimäärin 106 120 euroa, ilmenee Tilastokeskuksen velkaantumistilastosta. Edellisvuodesta keskimääräinen asuntovelka kasvoi reaalisesti 3,5 prosenttia. Eniten asuntovelkaa oli pääkaupunkiseudun asuntokunnilla, keskimäärin 157 280 euroa. Pääkaupunkiseudulla asuntovelat myös kasvoivat selvästi eniten, 5,6 prosenttia edellisvuodesta. Muualla Suomessa keskimääräisten asuntovelkojen kasvu oli parin prosentin luokkaa. Vähiten asuntovelkaa oli Pohjois- ja Itä-Suomen asuntovelallisilla, keskimäärin 83 710 euroa.

Kuvaus: Velkaantumistilasto kuvaa yksityisten henkilöiden ja asuntokuntien velkoja. Tilaston perusaineisto on poimittu verohallinnon tietokannasta ja yhdistetty tulonjaon kokonaistilaston tietoihin. Verottaja saa tiedot luotoista ja koroista lainatyypeittäin rahoituslaitosten ja muiden luotonantajien vuosi-ilmoituksilta. Tulonjaon kokonaisaineisto on koko väestön kattava rekisteriaineisto, jonka kaikki tiedot kerätään hallinnollisista rekistereistä. Rekisteriyhdistelyt tehdään henkilötunnuksen avulla. Velkaantumistilasto ilmestyy ainoastaan verkkojulkaisuna. Tilastojulkaisussa kuvataan asuntokuntien ja henkilöiden velkaantumista sukupuolen, iän, perhetyypin ja eri aluetasojen mukaan.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: asuntokunnat, asuntolainat, korot, kotitaloudet, lainat, luotonanto, luotot, velat, velkaantuminen, velkaantumisaste.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Velkaantumistilaston julkistaminen siirtyy
11.2.2020
Velkaantumistilaston velkaantumisasteita kuvaava tilastojulkistus siirtyy.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Velkaantumistilasto [verkkojulkaisu].
ISSN=1797-8793. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 1.12.2021].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/velk/index.html