Aiheet
Yritykset

Yritysten rakenne- ja tilinpäätöstilasto

Suomen virallinen tilasto (SVT)
Yritysten rakenne- ja tilinpäätöstilasto sisältää toimialoittaisia tietoja Suomessa toimivien yritysten lukumäärästä, henkilöstöstä ja tilinpäätöksistä. Tilasto kootaan Verohallinnon elinkeinoveroaineistosta ja yritystiedusteluilla. Tiedot julkaistaan kaksi kertaa vuodessa.

Tuottaja:

Tilastokeskus

Muutostiedote

Luottolaitosten tilinpäätökset-, sijoituspalveluyritykset- sekä vakuutustoiminta-tilastojen StatFin-tietokantataulukot on siirretty yritysten rakenne- ja tilinpäätöstilaston alle. Tilastojen yhtenäistäminen on tehty osana uuden EU:n yritystilastoasetukseen (EBS) käyttöönottoa. Tiedot julkaistaan ensimmäisen kerran 29.9.2022. 
Lue lisää muutoksesta ja sen vaikutuksesta muutostiedotteesta.

Muutostiedote

Yritysten rakenne- ja tilinpäätöstilastossa tehdään syksyllä 2022 uudistuksia, jotka aiheuttavat aikasarjakatkoksen vuosien 2020–2021 välille. 
Lue lisää muutoksesta ja sen vaikutuksesta muutostiedotteesta.

Tietokantataulukot

Julkaisut

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan yritysten (TOL B-S, pl. K) liikevaihto ilman sisäisiä eriä oli yhteensä 450,0 miljardia euroa vuonna 2021. Suurin toimiala liikevaihdolla mitattuna oli teollisuus (TOL C) 143,9 miljardin euron liikevaihdolla. Kauppa (TOL G) oli lähes yhtä suuri 127,8 miljardin euron liikevaihdolla. Pienin toimialoista liikevaihdolla mitattuna oli koulutuksen toimiala (TOL P), jonka liikevaihto oli 0,8 miljardia euroa vuonna 2021.

Lue lisää

tiedote | Yritysten rakenne- ja tilinpäätöstilasto 2021, ennakko

Tulevat julkaisut

Tilaston asiantuntijat

Tiedustelut ensisijaisesti
Milka Suomalainen
yliaktuaari
029 551 3621

Etsitkö aiemmin julkaistua tilastotietoa?

Ennen 5.4.2022 julkaistut tilastotiedot löytyvät tilaston arkistosivuilta.

Siirry arkistosivuille

Miksi tätä sisältöä ei näytetä?

Tämä sisältö ei näy, jos olet estänyt evästeiden käytön. Jos haluat nähdä sisällön, tarkista evästeasetuksesi.