Tilastokilpailut

Tilastokilpailut tekevät tilastoja tunnetuksi, edistävät tutkitun tiedon hyödyntämistä ja vahvistavat tilastojen lukutaitoa. Tavoitteena on herättää uteliaisuus ja kiinnostus luotettavaa tietoa kohtaan.      

Tilastokeskus on mukana oppilaitoksille suunnatuissa tilastokilpailuissa, joiden tarkoituksena on lisätä eri-ikäisten oppilaiden tilasto-osaamista, opettaa ryhmätyötaitoja sekä muita arvokkaita tiedon kriittiseen arviointiin tarvittavia taitoja.

Tarjoamme kilpailun myös kokeneemmille tiedon ammattilaisille, jotka käyttävät Tilastokeskuksen tietoaineistoja hyväkseen omassa toiminnassaan.

Tutustu kilpailuihin

Kansallinen tilastojulistekilpailu

Kansainvälisen tilastojulistekilpailun Suomen finaali on ratkennut. Katso Tilastojulistekilpailun 2022-2023 tulokset.

Kansainvälinen tilastojulistekilpailu

Kansainvälinen tilastojulistekilpailu järjestetään yhteistyössä Tilastokeskuksen, Matemaattisten aineiden opettajien liiton (MAOL ry) ja Suomen Tilastoseura ry:n kanssa. Kansainvälisen kilpailun järjestää tilastojen lukutaitoa kansainvälisesti edistävä ISLP-projekti (International Statistical Literacy Project). Kansainvälisen kilpailun voittajat löytyvät ISLP - Poster Competition 2022 sivulta.

Tilasto-olympialaiset

Tilasto-olympialaiset on Euroopan tilastoviraston Eurostatin ja useiden Euroopan maiden tilastovirastojen yhteistyössä järjestämä kilpailu, jonka tavoitteena on tutustuttaa eri-ikäiset oppilaat opettajiensa innostamina tilastojen maailmaan. Tilastokeskus järjestää kilpailun kansallisen osuuden ja Suomen kilpailussa menestyneet osallistuvat kansainväliseen loppukilpailuun.